вівторок, 4 листопада 2014 р.

Зустріч з героєм


            Боротьба за перемогу стала всенародним рухом. Мужність і героїзм, відвагу і самопожертву, відчайдушність та бойове братство наші воїни демонструють кожного дня, кожної години, кожної миті. Ще рік тому ми не знали дуже багатьох слів пов’язаних з війною, тепер майже кожну родину так чи інакше охопило полум’я військових дій. Ще рік тому ми не особливо звертали увагу на слова « Слава Україні – Героям слава!», а тепер ці слова набули нового патріотичного змісту. І адресовані вони хлопцям, які зі зброєю в руках захищають крихітний східний кордон України. 29 жовтня в приміщенні Нововасилівської сільської бібліотеки відбулася зустріч з нашим односельцем, військовослужбовцем, воїном Харківської 93-ї механізованої бригади Понурком Анатолієм Анатолійовичем.


Захід відкрила секретар виконкому Фарзалієва Н.В. . Потім надала слово бібліотекарю Марусяк Л.В, яка і вела подальшу бесіду з нашим гостем, пізніше до якої долучилися всі присутні, та поставили перед ним багато запитань . Цій людині довелося пережити та побачити на власні очі страшні події, які не покажуть по телебаченню, не надрукують у пресі.

На дивлячись на його хвилювання і біль душі за пережите, побачене під час військових подій, на всі питання Анатолій Анатолійович відповідав тактовно. Не можливо було слухати його розповідь без сліз на очах і розповідь ця була хвилюючою, вражаючою і незабутньою. 
Всі присутні побажали Анатолію Анатолійовичу міцного здоров’я, миру, скорішого повернення до рідного села, рідного дому. 
По закінченню зустрічі Марусяк Л.В. вручила хліб і сіль , як святиню, оберіг та символ Миру і прочитала значущі слова почесному гостю:
           Перед іконою я стану на коліна, 
           Воскову свічку тихо запалю, 
           І помолюсь за рідну Україну,
           І за солдата, що в запеклому бою.
           Солдате український, я за тебе
           Щодня благаю Бога і молю,
           Щоб захистив тебе і синє небо,
           І щоб живим лишився ти в бою…
           Перед тобою стану на коліна,
           Воскову свічку тихо запалю
           За те, що ти звільняєш Україну
           В запеклому жорстокому бою.

Бібліотекар  Нововасилівської СБ 
Л.В. Марусяк






Немає коментарів:

Дописати коментар