четвер, 20 листопада 2014 р.

Калейдоскоп думок «Толерантність. За і проти»

«Ми різні - в цьому наше багатство.
Ми разом - в цьому наша сила»
Терпимість - є найважливішою чеснотою кожної людини, адже завдяки цій якості характеру досягається і зберігається мир і злагода в родинах, колективах, суспільстві. Катастрофічна нестача ТОЛЕРАНТНОСТІ у відносинах між людьми – проблема всесвітня, а залежить від кожного.

Чи вміємо ми поважати думки і погляди іншої людини?

Чи намагаємося бути толерантними?
Які якості притаманні толерантній особі і як їх виховати в собі? 
Чи є їй межа толерантному відношенню?

 Поділитися своїми поглядами і знайти відповіді на ці питання ми запросили  до бібліотеки нашу молодь. 



Перш ніж зрозуміти зміст поняття ТОЛЕРАНТНЕ СТАВЛЕННЯ до людей  присутнім було запропоновано знайти  один в одного   схожі і  відмінні, реальні чи уявні якості.  Це  було і складно і в той же час весело.

 Та чи є межа у Толерантності. Відповідь однозначна – повинна бути. Бо коли процвітає гомосексуалізм, реєстрація одностатевих шлюбів, расизм, безконтрольне знищення флори і фауни людство потерпає від епідемій, тероризму, масових вбивств, екологічних катастроф в мега - масштабах.

Наскільки кожен з присутніх володіє цією миротворчою рисою і над чим ще потрібно працювати дізнатися допомогли психологічний тест та  розшифрування самого поняття – Толерантність. 
  

І на завершення чарівна скринька порад пройшла по колу, закріплюючи в юних серцях розуміння життєвої необхідності  застосовувати отриманні знання в своїй  повсякденності.

Немає коментарів:

Дописати коментар