вівторок, 4 листопада 2014 р.

Героїчними стежками рідного краю


Минуло 70 років з того часу, коли було визволено Україну та 71 рік з дня визволення Іванівського району від німецько – фашистських загарбників. І сьогодні варто пам’ятати тих людей, які стали на захист рідної землі, віддавали свою молодість, життя, здоров’я заради миру й щастя наступних поколінь. З цієї нагоди в приміщенні Нововасилівської сільської бібліотеки було проведено годину – пам’яті « Героїчними стежками рідного краю». 
На заході були присутні представники сільської ради, вчителі школи та учні 6–9 класів. На передодні проведення заходу до бібліотеки була запрошена, Назаренко Поліна Павлівна, учасник війни, яка дала відео інтерв’ю про пережиті тяжкі роки війни примусової праці в далекій Німеччині, зачитала вірші, які були складені на чужині про тяжке , голодне життя. 
 Ведучі заходу Попова Н. та Середа О. пройшли героїчними сторінками історії, згадали минуле нашого краю . 
                                            Присутні переглянули слайд – презентацію « Пам'ять минулих років» під час якого були ознайомлені з героїчними сторінками рідного села, хронікою визволення рідного краю, України від фашизму . По закінченню заходу присутні відвідали, Каленюк Ніну Федотівну, яка також в роки війни в свої юні 17 років була відправлена до Німеччини на примусові роботи. 
Ніна Федотівна зі сльозами на очах згадала пережите минуле і її вражаюча розповідь глибоко проникла в серця присутніх, які привітали її квітами та теплими словами. Тож не забуваймо, що ми є нащадками славного покоління наших предків, які завоювали нам щасливе сьогодення.
                                       Бібліотекар Нововасилівської СБ 
                                                                                                Л.В. Марусяк




Немає коментарів:

Дописати коментар