вівторок, 18 листопада 2014 р.

Тиждень права

В рамках тижня права  бібліотекою  було проведено  Інтернет-мандрівку "Молоді про Конвенцію ООН про права людини" в ЗОШ №2 для учнів 10-11 класів. Молодь подорожувала  статтями Конвенції ООН, було розглянуто 30 статей про права людини.Кожна стаття  підтверджувалася  прикладами з життя.
 
 
 
 
 
 














Для учнівської молоді  було проведено  правовий лабіринт "Як я знаю свої права" , який складався із: конкурса  правознавців,  "Чи знаєте ви...", "Юридична абетка", "З чотирьох -один", "Юридичні завдання" . Учні  відповідали на запитання конкурсів,  тестів, вирішували  юридичні задачі, обгрунтовували свої відповіді, посилаючись на знання законів. Бібліотекар зазначив, що у житті, як і в нашій грі, перемагає той, хто знає свої права.
 
  Також для  учнів аграрного ліцею та гімназії було проведено правову гру "Судовий процес над шкідливими  звичками". Бібліотекар разом з учнями провели засідання  судового процесу над алкоголем, курінням, наркотиками, яких обвинувачували в таких злочинах: спонукання до  розбійницьких нападів, хуліганства,  убивств, у деградації особистості,  проявах насилля та знущань. Порадившись, ми вирішили  всі звички, присутні на лаві підсудних, винні в тому, що шкодять здоров'ю людини, є причиною багатьох розладів її організму. Вони, як паразити, заважають суспільству вести здоровий спосіб життя. Тому ми оголошуємо бій шкідливим звичкам.
 
  
Ділова гра "Гостра ситуація: я поступив би так" показала обізнаність учнівської молоді аграрного ліцею та гімназії  з законами та правами, правилами поведінки в певних ситуаціях, вибір правильного шляху та їх розв'язання в повсякденному житті. Юні правознавці розглянули ряд ситуацій, коментували і пояснювали їх, давали правильні відповіді.
 
Також в рамках тижня учнівська молодь  переглянула відеофільм  "У чому сенс життя".
 


Немає коментарів:

Дописати коментар