четвер, 13 листопада 2014 р.

"Інформація сьогодні і її вплив на людину"

      ЗМІ  завжди були найважливішим каналом отримання інформації про суспільство і інструментом впливу на психічний стан людини. Сьогодні, через певні обставини, цей вплив особливо потужний.
Серед усіх ЗМІ за ефективністю дії на внутрішній світ особистості, як в позитивному, так і негативному аспектах, особливе місце посідає телебачення. Побачене скоріше і глибше засвоюється, пробуджує гостріші почуття радості або страху,  людина в більшій мірі перебуває в стані гальмування чи збудження.
 Cучасні  ЗМІ носять неоднозначний і суперечливий характер володіючи як достоїнствами так і недоліками. Адже не всі журналісти відрізняються чесністю. Іноді інформація буває просто сфабрикованою. 
Яка інформація і  її кількість принесе  корисні знання і навчить логічно мислити, а яка навіть шкідлива, обговорювали бібліотекар та вихователь гуртожитку Іванівського ПАЛ Томенчук О.С. з учнями ліцею на Інформ-дос'є: "Інформація сьогодні і її вплив на людину". 




За висновок  зголосилися прислухатись до слів доктора  Хью Маккейя, який  застерігає: "Інформацію можна назвати шляхом до освіти.  Та сама по собі інформація не проливає світла на сенс нашого життя. Вона має вельми і вельми непряме відношення до набуття мудрості.."



Немає коментарів:

Дописати коментар