вівторок, 19 травня 2015 р.

« Мова жестів – мова народів різних національностей»

Від наших колег
18 травня виповнюється 71 рік депортації кримськотатарського народу та День пам’яті жертв політичних репресій. З метою збереження історичної пам’яті, громадянського виховання та національного примирення в приміщенні Нововасилівської сільської бібліотеки було проведено з юнацтвом годину пам’яті « Єднаємось і пам’ятаємо!» та пізнавальну бесіду з учнями школи « Мова жестів – мова людей всіх національностей», а також організовано тематичну викладку матеріалів « Україна вшановує жертв депортації татарського народу».
                                         
                                          
      
                                          
В ході проведених заходів присутні висловлювали власну точку зору щодо проведення депортації кримськотатарського народу в травні 1944 року, усвідомили що ці події мали трагічні наслідки, Крим лишився автономії, втрачено історичні пам’ятки культури, великої шкоди зазнало господарство Криму, а Героям Радянського Союзу ( татарам) після війни не дозволили повернутися на їхню Батьківщину – до Криму.

Бібліотекар Марусяк Л.В. підвела підсумок заходу , що Україна ніколи не відмовлялася від визнання актів органів колишнього СРСР щодо відновлення прав депортованих, а з часу проголошення незалежності взяла на себе повну відповідальність за долю своїх громадян, включно з тими, що повертаються на її територію з місць депортації і визнала кримських татар корінним народом України.

Бібліотекар Комунального закладу 
 « Нововасилівська сільська бібліотека» Л.В. Марусяк

Немає коментарів:

Дописати коментар