суботу, 16 травня 2015 р.

« Європа - наш спільний дім»


                                                                                                                     Від наших колег

Де́нь Євро́пи — свято, що відзначається в країнах Європейського Союзу 9 травня, а також офіційно в Україні щорічно у третю суботу травня з 2003 р. Свято було встановлено в Україні «…враховуючи стратегічний курс України на європейську інтеграцію…» згідно з Указом Президента України «Про День Європи» від 19 квітня 2003 р. № 339/2003. З цієї нагоди в приміщенні Нововасилівської сільської бібліотеки з вчителями та учнями школи було проведено годину спілкування « Європа – наш спільний дім» та оформлено тематичну викладку матеріалів « Єдність у розмаїтті».
Бібліотекар Марусяк Л. В. наголосила : «День Європи жителі України відзначають як день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту. Українська молодь – за європейську Україну. Бо наш народ із його культурною спадщиною достойний зайняти в Європі гідне місце. Ми живемо в унісон з Європою, мислимо по-європейськи, у нас спільні ідеали. Тепер би ще діяти як європейці: послідовно, наполегливо та виважено, впроваджувати європейські стандарти життя, творити Європу у власній державі.» В ході заходу Лариса Василівна знайомила присутніх з історією свята, яка бере свій початок з 1870 року, провела слайд - подорож по країнах Європейського союзу, під час якого присутні дізналися багато цікавого, нового, ознайомилися з особливостями перебування в Євросоюзі. 
 Діти віртуально «переносилися» із однієї країни в іншу : через протоку Ла – Манш до Великої Британії, повітряною кулею в країну світової моди Францію, паропловом до романтичної Італії, країни суцільного адреналіну Іспанії та іншх. Присутні були ознайомлені з символікою Євросоюзу. Завершено свято було під гімн Євросоюзу, який є у широкому значені і гімном всієї Європи.
В Європейськім Союзі – могутні країни,
І бажає вступити в Союз Україна.
Ми – держава незламних людей,
Маємо безліч пропозицій, цікавих ідей.
Сміливо дивімось у майбуття,
Цікаве й щасливе творімо життя.
Саме такими рядками віршу бібліотекар підвела підсумок свята.
                                                                                              


                                Бібліотекар Нововасилівської бібліотеки 


                                        Марусяк Л.В. 




Немає коментарів:

Дописати коментар