середу, 27 травня 2015 р.

"Геть куріння! Ми- розумне покоління»


В наш час сказати курцеві, що паління небезпечне для здоров’я це все одно, що нічого не сказати. І хоча на всіх пачках цигарок майорять написи - попередження : «Куріння вбиває», «Куріння викликає залежність», «Куріння-причина імпотенції», «Куріння викликає захворювання на РАК», важать для деяких курців з гумором не більше ніж можливість вибрати менше з лих. 
Чому ж таке нехтування собою? Причини є. Перш за все це недолік глибокого усвідомлення небезпеки. Але є ще одна – це жагуче бажання тютюнових фірм, успішних бізнесменів збагачуватися за рахунок, недалеких в своїх запитах до власного життя, людей. Діють вони цинічно та безжально, використовуючи новітні технології, рекламу, вийшли на якісно - новий рівень маніпулювання людиною, це програмування свідомості. І як результат людина несвідомо робить те, чого хочуть від неї інші. За особистий вибір курець приймає те, що по факту є цинічним фінансовим розрахунком третьої сторони. Техніки і алгоритми маніпуляцій дозволили втягнути в куріння пів світу і зробити так, щоб людині було якомога важче відмовитись від сигарети. В 1952 році в США, журнал Readers Digest опублікував низку статей під загальною назвою «Рак з пачки», які добре налякали читачів. Паніка в лавах курців привела до масової відмови від паління, і як наслідок до різкого падіння продажу тютюнових виробів. Але тютюнові компанії пішли на хитрість, вони наче б то зробили паління безпечним, додавши до цигарки фільтр. Його появу ніхто не розцінив , як рекламну пастку. За статистикою, поява сигаретного фільтру не тільки не знизила , а навіть стала причиною росту смертей від раку легенів та інших типових тютюнових хвороб. 

   Щоб нав’язати думку, що сигарети не тільки безпечні, але й являються символом мужності Філіп Моріс розгорнув рекламну кампанію з головним героєм, ковбоєм приборкувачем прерій. Першим з ковбоїв Мальборо (Marlboro) став Девід Міллер молодший, який помер в 1987 році вже не в змозі боротися з емфіземою легенів. Всім наступним, відомим, рекламним агентам тютюнової промисловості фільтр також не допоміг. Сконали вони від раку легенів, не доживши навіть до 55 років. 






   Шкода тютюну доведена, багато людей кинули палити, йде боротьба проти «пасивного паління». Хочу привести деякі вислови відомих діячів культури і науки, які навчилися цінувати своє життя. Письменник А. Дюма - молодший: "... я відклав свою сигарету і присягнувся, що ніколи не буду палити. Цю клятву я твердо стримав і цілком переконаний, що тютюн шкодить мозку так само безумовно, як і алкоголь". Л. М. Толстой, кинувши палити, сказав так: "…я став іншою людиною. Просиджую по п'яти годин підряд за роботою, встаю абсолютно свіжим, а раніше, коли палив, відчував втому, запаморочення, нудоту, туман в голові ...". Великий лікар С. П. Боткін був завзятим курцем. Вмираючи, ще порівняно не старим (57 років), він сказав: "Якби я не палив, то прожив би 10-15 років". Скільки б ще він зробив би для науки, для порятунку людей, але, на жаль, не зумівши позбавитися від своєї згубної звички, не зміг врятувати і себе.



26 травня 2015 р. бібліотекою розпочато кампанію до Всесвітнього дня боротьби з тютюнопалінням. 




Бібліотекар Редько С. зробила дружній візит до Іванівського районного Автодору зі слайд бесідою – попередженням. 
Керівник організації Вершляга Віктор Анатолійович проявив турботу про своїх працівників та викупив час, аби співробітники могли прослухати матеріал наповнений не тільки статистичними даними про масштаби розповсюдження цієї смертельної звички, а й переглянути документальну стрічку Курение и вред от него«Курение и вред от него». 
     https://www.youtube.com/watch?v=8B2NKyLKyB4
Мета заходу, наголосити на прихованій небезпеці «начинки» тютюнових виробів, спонукати не курящих не бути мовчазними потенційними курцями, а курців закликати знайти в собі сили та звернути з дороги, що веде до передчасної смерті. Зробити вибір на користь: свого здоров’я, матеріального та психологічного добробуту своїх родин. 
Долучайтеся до боротьби з тютюнопалінням, всі небайдужі, далекоглядні співмешканці. Почнемо з себе, зі своїх родин, негайно, не відкладаючи на понеділок. Щоб і наші нащадки могли з впевненістю сказати: «Геть паління! Ми - розумне покоління».

1 коментар:

  1. Я пораду вам не дам, а скажу лиш по секрету - краще випити сто грам, ніж скурити сигарету.

    ВідповістиВидалити