четвер, 23 квітня 2015 р.

Миколаїв

     Продовжується цикл віртуальних подорожей по містах України, що мають статус районних центрів.
  Свої володіння Миколаїв розкинув на берегах Бузького лиману де він зливається з річкою Інгул. Початок свій  місто бере з 1788 року, коли за велінням князя Г.О.Потьомкіна та під безпосе-реднім керівництвом полковника М.Л.Фалєєва була закладена нова верф. Відкриття у 1862 році в місті комерційного порту стало поштовхом до перетворення Миколаєва у великий торгівельний порт. Цей факт знайшов своє відображення в гербі міста.

    Історія Миколаєва цікава і героїчна. Під час заходу увагу учнів Іванівського ПАЛ бібліотекар звернула на події під час другої світової війни, коли Миколаїв майже три роки був окупований гітлерівцями. А при звільненні Миколаєва від окупантів у березні 1944 року завдяки своїйсамопожертві незабутніми стали 68 моряків-десантників 384 батальйону  під командуванням  Констянтина Федоровича  Ольшанського.
Загін старшого лейтенанта Ольшанського за дві доби відбив 18 атак фашистів. Дві доби безперервного бою  зірвали злочинний задум окупантів завадили знищити промислові об'єкти Миколаєва, порт, причали та елеватори. План знищення верфі, міста та вивезення миколаївців до Німеччини був зірваний.    Це єдина операція в роки війни, коли звання Героя Радянського Союзу удостоєні всі її учасники. 
                                                      
Незмінний супутник віртуальної подорожі - відео про місто, дало можливість милуватися  краєвидами, парками, архітектурними пам'ятками, та пройнятися любов'ю до всієї  України,  як до свого дому.

Немає коментарів:

Дописати коментар