понеділок, 20 квітня 2015 р.

Місце зустрічі МКС

Герои к звездам устремятся вновь
И будут жить от века и до века.
Он — Первый,словно первая любовь,
И в памяти,и в сердце человека.
                                 И. Тучков

     Пів століття минуло з того часу коли уперше в світі 12 квітня 1961 року радянський космонавт Юрій Гагарін на космічному кораблі «Восток» з космодрому «Байконур» зробив орбітальний обліт Землі, який тривав 108 хвилин. Та вже за досить короткий час космічні технології сягнули небувалих висот. Для наукових досліджень побудовані довготривалі орбітальні станції . Їхнє створення також стало необхідним етапом з підготовки майбутніх польотів людини до інших планет.
 
   Нагадуючи  про цю знаменну подію у житті людства, бібліотекар запросила  читачів  здійснити  зоряну подорож. Уявляючи себе поряд  з Юрієм Гагаріним   пройшли підготовку юного космонавта, та зустрілися  на МКС.  



 Яке ж воно життя та праця на Міжнародній пілотованій космічній станції?   Здійснити  Відео-тур по МКС  нашим читачам допомогла  Суніта Уільямс офіцер ВМС США, астронавт НАСА.

Перебуваючи на борту МКС близько 20 хвилин - невагомість відчули майже реальну, та щиро захоплювалися титанічною працею астронавтів.

P.S. Вчені, астронавти та фізики відкрили унікальну адресу нашої планети і ця адреса має незрівнянні переваги для життя на Землі.
Уявімо, що наша «країна» — це галактика Чумацький Шлях, «місто» — Сонячна система, а «вулиця» — земна орбіта.
Наше «місто», тобто Сонячна система, розташоване в найбільш придатній для життя частині Галактики. Чому? Тому що воно не заблизько і не задалеко від центру Галактики. Цю частину Галактики вчені називають «поясом життя», адже тут міститься саме така концентрація хімічних елементів, яка потрібна для життя. Далі від центру нашої Галактики цих елементів значно менше, а ближче до центру існує чимало небезпек, скажімо потужніше смертоносне випромінювання. В одному науковому часописі сказано, що «ми живемо в найліпшому місці»

Тут знаходиться більше інфомації про  Ідеальне місце для життя.
Подумайте, чи свідчить цей факт про сліпий випадок, чи все ж доводить існування Творця?

Немає коментарів:

Дописати коментар