вівторок, 10 лютого 2015 р.

Інтернет- територія безпеки

    Ідея, встановити день безпечного Інтернету, висунута Єврокомісією, знайшла відгук у 2008 році в Україні. Тоді ж була створена Коаліція за безпеку дітей в Інтернеті. З цього приводу був створений сайт Onlandia, як платформа для виховання коректної поведінки у мережі.   На ньому можна знайти ретельно розроблені "інструктажі з техніки безпеки" знаходження  інформації в Інтернет для всіх категорій населення
     В бібліотечному Інтернет центрі проведено урок безпечного користування Всесвітньою мережею. 

Дотримування основних правил в Інтернеті так само важливо, як і дотримуватися правил дорожнього руху, перебуваючи за кермом. Все, що є незаконним у повсякденному житті, є незаконним і в он-лайні. Хоча Інтернет і надає безпрецедентні можливості для вільного спілкування, та водночас і накладає відповідальність за свої дії. Тому бібліотекар не оминула увагою  закони які стосуються авторських прав, аби не мати неприємностей з правоохоронними органами та не бажаних наслідків передбачених законодавством.
Корисними стали такі пункти заходу: Як захистити свій комп'ютер від шпигунських програм та зловмисників, види Інтернет- шахрайства, що собою представляють такі поняття, як: фішинг, кардинг, грумінг, булінг, мобінг. 


    Аби протистояти атакам зловмисників кожен користувач має розуміти, що таке комп'ютерні віруси, де можна їх «підчепити», основні ознаки зараження комп’ютера. вірусом.  Корисним стала і інформація з відео   Як можна зрозуміти чому можна довіряти в On-Line і що може принести шкоду тобі і твоєму ПК . 

  Учасникам заходу  також  представлена можливість закріпили свої знання безпечного користування  Інтернетом  відповівши на контрольні запитання  On-Line  вікторини з сайту   Onlandia.

    

Немає коментарів:

Дописати коментар