четвер, 19 лютого 2015 р.

"Мій любий серцю Херсон"





У кожної людини є свій улюблений куточок де вона почувається затишно і комфортно. Це може бути альтанка під зеленим покровом хмелю, чи гламурна кав'ярня де подають неперевершену за смаком каву, а може місто, йдучи вулицями якого хочеться вдихати на повні легені, або навіть країна, без якої не уявляється собі життя.
Мільйони людей, що проживають на території   Європи можуть з впевненістю сказати, що в них є така країна , про яку з любов'ю можуть сказати:
"Україно моя,ти у серці одна..
Я люблю і горджуся тобою."
Такими словами покладено початок циклу віртуальних подорожей по містах України, які мають статус обласних центрів. Стартували звичайно ж найріднішого, славного міста Херсону. 
Бібліотекар нагадала слухачам  історичні віхи  народження Херсону, як прикордонної фортеці між Турцією , Кримським ханством та суднобудівної верстви. Про людей, чия праця стала вагомим внеском в  розвитку міста, архітектурні пам'ятки.
Символом Херсону можна вважати браму Херсонської фортеці, що зображена на гербі міста в золотому кольорі, що значить гостинність  і відкриті ворота для друзів. І дійсно, в цьому легко можна переконатися. адже хто хоч раз побував в Херсоні,  на   вулиці ім. О.В. Суворова  в того назавжди залишиться в пам'яті і в серці уява,  що всі жителі вулиці - одна дружна, гостинна сім'я.    Якої пори року не йшов би цією вулицею, серце проймає  тепло і радість, наче знаходишся в  затишному дворику де кожен дбає про його охайність , красу, вишуканність.
  
 Також  цікаву і змістовну подорож здійснили   завдяки відео- екскурсії від Херсонської ОУНБ імені О.Гончара "Херсон унікальний. Сім чудес Херсону"  , про минуле життя міста, та сьогоднішнє місто, як значний аграрний, індустріальний, торговельний, освітній та культурний осередок.


На завершення подорожі закріпили свої знання відповівши на питання вікторини: 
"Я знаю, що в Херсоні..."


Немає коментарів:

Дописати коментар