четвер, 5 лютого 2015 р.

Патріотичне виховання

                                                                       Від наших колег
   Багатовікова історія українського народу. Як дерево тримається на землі своїми коріннями , так людина тримається на землі своїм минулим. Саме тому ми повинні знати свою історію . А історія наша полита кров’ю і сльозами. Січень місяць багатий на події, які глибко запали в душі українців:
   27 січня за рішенням Генеральної асамблеї ООН і Європейського парламенту визнано Міжнародним днем пам'яті Голокосту. Цей день було обрано не випадково: саме 27 січня 1945 року було звільнено від фашистів найбільший з гітлерівських концтаборів: табір смерті Освенциум . З нагоди 70 річчя цієї події в приміщенні сільської бібліотеки було проведено день інформації з працівниками органів місцевого самоврядування
« Чорні крила Голокосту», а з учнями школи годину спілкування «Трагедія Голокосту: пам’ять заради майбутнього». 
 Студентка Херсонського Державного університету Фарзалієва Сабіна зазначила: «…Ми зобовязані берегти пам’ять про Голокост, і не повинні допустити повторення подібного пекла, пам’ятати історію і саме в такі пам’ятні дні хоча б подумки вшановувати загиблих людей...»

Однією із найтрагічніших сторінок нашої історії є події, які сталися під Крутами 29 січня 1919 року. З цієї нагоди в приміщенні сільської бібілотеки 29 січня було проведено з учнями школи, молоддю, студентами, вчителями годину птріотичного виховання « Чи потрібні Україні герої?» 
Зі вступним словом до присутніх звернулася Марусяк Л.В. Вона зазначила, -«…Що кров під Крутами не була пролита марно. З неї, наче з безсмерття, розцвітають пелюстки Волі. Крути стали початком нової доби в історії України. Без Крутів навіть Акт злуки 22 січня 1919 року був би лише документом…» Учениця школи Лозова Наташа зачитала вірші присвячені юним патріотам України.
... Зараз події тих часів повторюються, продовжує бібліотекар, на Сході нашої країни іде війна з російськими окупантами. І наші свідомі патріоти власним життям виборюють незалежність і свободу нашої держави. І постає питання «Чи потрібні нашій країні герої і яке значення має патріотизм?». Учасники заходу: студенти Бабешко І., Фарзалієва С., вчителі Ніклаєнко О. Назаренко О., учні Лозова Н., Середа О., Пчолкіна О., Гасаненко К. дуже активно долучилися до обговорення цього питання.
«...Без минулого, тим більше такого, як в Україні, не було б сьогодення і майбутнього...: І все залежить від нас. І саме нам, молодому поколінню, під силу змінити цей світ.. І ми повинні бути справіжніми патріотами, дбати і захищати свою державу. Робити все, щоб наша Україна була вільною, єдиною, незалежною, - зазначила Бабешко Ірина.»
Бібліотекар    Нововасилівської   сільської бібліотеки 
Л.В. Марусяк

Немає коментарів:

Дописати коментар