четвер, 29 березня 2018 р.

Читаємо херсонських авторів разом.

    28 березня у нас  відбувся марафон читання вголос  «Велике книгочитання.  Читаємо херсонських авторів разом». 
                                 

             

   Гості бібліотеки і учасники заходу поринули у дивовижний світ поезії, роздумів про край вишневого цвіту і блакитного неба, про безмежні поля налитого сонцем колосся пшениці, про щасливі і складні часи, трудові будні українського народу і взагалі про життя ….  
          Звучали твори поезії і прози наших земляків Миколи Братана, Леоніда Куліша, Валерія Кулика, Анатолія Кичинського, Яра Славутича.
  Ляшко Галина Іванівна    торкнулася  щемливих струн душі читаючи вірш Анатолія Кичинського  "В гості до мами".

                                                                         


                       
    З надзвичайною майстерністю читача,  натхненно і емоційно передаючи  переживання  героїв роману  Миколи Братана "Бережина"  Хотієнко Тетяна Іванівна  відкрила   картину  буднів трударів степу- хліборобів села "Приінгулецького", які у єдності праці і думки, один з одним, у неймовірно складних обставинах відстоюють у стихії суховію  великий хліб.  


 Валентина  Семенівна  Остапенко  повідала присутнім   про  херсонських поетес   Таїсію Щербу,   Аллу  Тютюнник   декламуючи їх твори.

       В бібліотеці     зустрілися три покоління  захоплені однією хвилею   безсмертної класики.
       Декламували вірші і прозу митців рідного краю  учні Іванівського ПАЛ  Кряжевська Вікторія, Приймич Аліна, Обіленець Олена, Гасанова Халіда на чолі з вихователем гуртожику     Томенчук О. С.
 Тематика творів різноманітна, стосується минулого і сьогодення  України, але   червоною стрічкою через весь захід звучала любов  таврійських  авторів до рідної,  малої батьківщини- Херсонщини.




Супроводжувала   захід   книжкова полиця "Поетичне слово степового розмаю".  Поличка містить в собі твори херсонських літераторів виданних у різні роки.
                             

Немає коментарів:

Дописати коментар