понеділок, 19 березня 2018 р.

Вишивка у домашньому побуті

     Українські жінки завжди прагнули будувати своє життя, культуру, побут, дозвілля за законами краси. Виховуючи у дітей народні естетичні погляди, смаки, та розвиваючи уміння власноруч примножувати культурно-мистецькі надбання народу.
     Вишивка – поширений вид декоративно-прикладного мистецтва. Цей вид мистецтва виник давно – корені його сягають у глибину віків. Українці прикрашали вишивкою предмети побуту – рушники, скатертини, фіранки, святковий та буденний одяг.
    Вишивання поділялось на міське та сільське. Міське не мало міцних традицій, бо знаходилось під впливом моди Заходу. Народна вишивка була пов'язана із звичаями та обрядами українського селянства.
Майстрині сьогодення не перестають вдосконалювати цей вид прикладного мистецтва.
   Підтримувати народні традиції культури  один з обов'язків сучасної бібліотеки і на черговому засіданні клубу любителів домашнього затишку його учасникам запропоновано оволодіти технікою вишивання стрічками.  Майстер - клас проводила сільська майстриня Полупан Галина Борисівна.
     Усім до вподоби  прийшлася цариця квітів - Троянда і творчий  процес  почався з натхненням і очікуванням гарного  результату.



Час занять пролетів швидко, весело і плідно.
 А інакше,  у творчих людей, і не могло бути )



  

Немає коментарів:

Дописати коментар