середу, 26 жовтня 2016 р.

"Dzień dobry. Jak się masz?»

 Сьогодні бібліотекар звернулася до  гостей привітанням на польській мові.  Польща  досить близька Україні не лише географічним статусом сусідніх держав, але й спільною історією, тісними культурними та економічними зв'язками. Першою країною, що визнала Україну незалежною державою у далекому 1990 році та заявила про намір встановлення дипломатичних відносин, також була Польща.  Тому ми розпочали новий цикл віртуальних подорожей під назвою "Парад країн Європи"  саме з Польщі, а точніше з її серця - Варшави.
  Варшава - це місто у серці Європи, у якому кипить життя і сплітаються історія та сучасність, традиції і дух змін.
До Варшави,  до речі,  центр міста занесений до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, варто приїхати, щоб відвідати чудові відреставровані палацові комплекси,  пройтися по численним храмам, заглянути в сучасний музей Шопена. 
   Місто приймає велику кількість гостей і створює для них комфортабельні готелі, банки, суперсучасні виставкові центри, шикарні магазини, широку солідну мережу послуг. Це також вагомий центр науки, культури та мистецтва.
  Не дивно, що багато наших співвітчизників вирушає до Польщі не тільки  щоб відпочити подорожуючи, а й поправити своє фінансове становище працюючи на підприємствах європейської держави.
  Для  бажаючих вивчати  польську мову існує безліч  Інтернет сайтів, що пропонують свої послуги у цій сфері.  Дослідивши декілька з них бібліотекар  зупинилася на  Інтернет порталі  Університету фінансів і управління в Польщі і пропон.    Реєструйтеся, вивчайте  тут .  А ми бажаємо Вам  успіху у навчанні.


Немає коментарів:

Дописати коментар