четвер, 13 жовтня 2016 р.

Турбота про зір- справа спільна


  Зір один з п'яти почуттів доступних людині. З його допомогою мозок отримує  візуальну інформацію, необхідну нам для орієнтації в просторі і зв'язку  із зовнішнім світом.
   Підходячи  глобально до  проблеми порушення зору у громадян, під егідою Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я , щорічно,  другий четвер жовтня  відзначається як  Всесвітній день зору.
Проводяться  громадські заходи в ході  яких  доводиться пояснююча інформація:   з яких причин найчастіше людина може втратити зір, як  зопобігати цьому недугові, та  як ми самі можемо  допомогти собі навіть повернути втрачену чіткість зору.
Підтримуючи хвилю турботи   про здоров'я населення,   разом з відвідувачами Іванівського центру зайнятості   в бібліотеці проведено  Інтернет- інструктаж "Щоб світло не згасло". Розглянули  анатомію  ока, цікаві факти  досліджень  вчених про зір людини, переглянули відео з комплексом  профілактичних вправ   для   відновлення чіткості зору та  навіть провели фіззарядку для очей.
  Аби інформація засвоїлася краще для  учасників заходу бібліотекар підготувала  пам'ятки  з зображенням та порядком лікувально профілактичних вправ.
 Для читачів  нашого блогу ми також приберегли декілька важливих порад для збереження зору.

Як можна частіше намагайтеся відпочивати  на свіжому повітрі.
При довгій роботі з комп'ютером робіть профілактичні вправи для очей.
Захищайте їх  від надто яскравого сонячного світла.
Більше їжте овочів, фруктів, ягід, зокрема моркви, чорниці.


                                         

 Та візьміть за правило:  раз на рік відвідувати окуліста. Більшість очних захворювань вимагають ранньої діагностики для успішного лікування.






Немає коментарів:

Дописати коментар