четвер, 25 серпня 2016 р.

«Кіноспогади. Богдан Ступка - талант від Бога».


В  рамках документальної рубрики "Історичні постаті України"  в бібліотеці проведено захід-вшанування   пам'яті про  народного артиста України, актора театру і кіно  Б. С. Ступки.
Представлений відео матеріал допоміг присутнім ближче познайомитися з Богданом Сильвестровичем, як з людиною високих духовних принципів, люблячім та турботливим батьком, чесним і працьовитим громадянином України, адже його любов до театру тісно переплелася з любов’ю до сім’ї, рідної землі, мови і культури. « Мрією мого життя було, щоб українська культура стала відома в усьому світі. Мрії повинні здійснюватися, і я щасливий, що маю можливість сприяти цьому» - говорив актор.
  Переглянувши стрічки з виконанням ролей Богданом Ступкою не можливо залишитися байдужим до представленого ним героя фільму чи театральної постанови. Мільйони людей назавжди стали прихильниками його сценічного таланту, бо актор сам проживав зі своїм героєм миті його життя, міг проникнути у його найпотаємніші думки і щиро донести глядачам. Прослухавши твір у української поетеси Ліни Костенко «Крила» у виконанні актора, здається вже ніхто не зможе так проникливо передати слова вірша , тому і хочеться, щоб хоч деякий час, ніхто не порушив тишу після останніх слів, бо думки слухача поглинуті його глибоким духовним змістом.
  Високий творчий потенціал енергії і ентузіазму дозволяв йому не тільки бути натхненником для всіх на знімальному майданчику, а й займати відповідальний пост міністра культури і мистецтв України ( 1999-2001р.р.) Вирішуючи нагальні проблеми на цій ниві він з гумором говорив: « У нас дуже важко бути міністром. Тому що заведено у нас так: якщо ти артист - ти хороший, а якщо став міністром - ти вже поганий. Причому одразу, на наступний день».
   Тема дня, тема всього життя, у кожного вона своя. Тому ми споглядаємо людей щасливих і не щасливих, успішних і не дуже. Запорукою успіху Богдана Сильвестровича була велика праця над розвитком одного із своїх талантів, якими Бог з щедрістю наділяє кожного, а також об’єктивний погляд на самого себе та позитивний погляд на життя. Він точно знав, що треба робити, аби не притупився зір на хороше і наставляв своїх учнів: - « Завжди радійте. Вчиться завжди радіти…».
   Це не завжди буває легко, але так необхідно, щоб буденні тягарі не розчавили в людині бажання робити добро іншим, співпереживати, любити.
    Богдан Сильвестрович Ступка за свій творчий шлях зіграв сотні ролей, пережив сотні життів, доніс до мільйонів сердець почуття вірності і любові, безвихіддя і страху, обов’язку і самопожертви, та залишив нам величезний спадок своєї працелюбності і шляхетності.
   Шановні наші односельці, читачі та користувачі Інтернетом , знайдіть час аби відволіктися від повсякденних турбот та переглянути будь - яку кінострічку з участю Богдана Сильвестровича, бо це справжні шедеври кіно та театрального мистецтва.

                                     


P.S. Щиро дякую усім, хто відгукнувся на запрошення прийняти участь в заході.

Немає коментарів:

Дописати коментар