середу, 24 серпня 2016 р.

Історичні постаті України


Документальний фільм під  назвою  "Україна - це особистості, які формують обличчя її історії"  став візитною карткою  на презентації виставки "Михайло Грушевський -український історик європейського значення". 
 Для своїх гостей , котрі  прибули з навколишніх сіл Іванівського району бібліотекар  підготувала  лаконічну та змістовну інформацію, що стосується біографії видатного історика, та його вагомого внеску у формування української держави.
  Були зачитані авторські рядки  Михайла Грушевського з багатотомника суспільно- політичних творів, зокрема: Том3, ст. 385. Абз 1,3,4, 5 част., 7, з котрих видно, як Михайло Сергійович боровся за  визнання іншими державами української мови та писемності.
  Про події, що розгорталися після оголошення Першої світової війни, яка  "... викликала люті заходи ворогів українського народу на останнє знищення його", та пояснила, як потрібно користуватися  такими документами , щоб отримати більш повну інформацію  через  розділ "Коментарі" (Суспільно- політичні твори. Том 9, ст 3. абз 1; Коментарі. ст 418, абз.5)
  Виїмки з книги Талигіної Ю.С. «Михайло Грушевський»   та повідомила слухачам, як " Грушевський активно виступав проти нехтування реальними потребами  українського народу,,," (ст 51, абз 2). 

                                     
                                     
На завершення заходу Бібліотекар запропонувала розглянути питання   "Всеукраїнського опитування "Михайло Грушевський - український історик європейського значення".

Учасники заходу активно долучилися до обговорення  доведеного матеріалу.


Презентована книжково-ілюстративна виставка  це не тільки вдячна данина поваги до громадського і політичного діяча України, а й прагнення повніше ознайомити читачів з інтелектуальним потенціалом вченого, його життєвим і творчим шляхом.



Немає коментарів:

Дописати коментар