четвер, 10 березня 2016 р.

"Тарасові твори сяють як зорі"

 Поринути у світ поезії славного Кобзаря, прислухатися до Шевченківської думки, слова, вклонитися світлій пам’яті поета мали можливість користувачі  бібліотеки , учні  аграрного ліцею на поетичному  марафоні "Тарасові твори сяють як зорі",   який відбувся  до 202-річниці  від дня народження Т.Г.Шевченка . Бібліотекарі розповіли  про те, яке місце сьогодні займає літературна, суспільна і духовна спадщина Кобзаря у житті нашого сучасника, і особливо молодого покоління.У виконанні  учнів Горлінської Надії, Собко Юлії, Штаку Віталія, Горєлової Діани , Горєлової Лілії, Йотки Яни, Вербового Валентина,   Загороднього Григорія, Дєдуха  Олексія прозвучала поезія  поета-борця та вірші про нього " Думи мої, думи мої", "Реве та стогне Дніпр широкий" , " Заповіт", "Мені тринадцятий минало","Якби ви знали,  паничі...", "Думка","Тече вода з-під явора" та інші.Також  долучилися до краси поетичного слова Тараса Шевченка наша  активна читачка Хотієнко Тетяна Іванівна,  та найменша Юлія  Замулінська.

На  протязі заходу демонструвалися слайди про Т.Г.Шевченка та звучали  пісні.Учасники та глядачі оглянули книжкову виставку « Єднаймо душі словом Кобзаря» та виставку дитячих малюнків  на тему "Вірші Т.Г.Шевченка в малюнках"  на якій представлена література про життєвий та творчий шлях Т. Г. Шевченка.
В підсумковому слові ведучі  зазначили ,  що Тарас Шевченко словами своїх віршів закликає усіх українців, теперішніх його нащадків, до жертовної любові до Матері-України :

Свою Україну любіть,

Любіть її во время люте,

В останню, тяжкую минуту

За неї Господа моліть.





                                               



                                   

Немає коментарів:

Дописати коментар