середу, 16 грудня 2015 р.

Вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС в Нововасилівській сільській бібліотеці


14 грудня в нашій країні зовсім недавно стало пам’ятною датою. Цього дня вшановують ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС, що сталася 26 квітня 1986 року.
    З цієї нагоди в приміщенні Нововасилівської сільської бібліотеки, було організовано виставку - пам’ять «Героїчна пам'ять про Чорнобиль, земляки – ліквідатори» та проведено годину інформації « Вшановуємо, пам’ятаємо» з працівниками органів місцевого самоврядування. На протязі тижня бібліотекар ознайомлювала відвідувачів бібліотеки з матеріалом про тих людей, яким довелося працювати на станції після аварії. Саме вони проявили велику силу волі і надзвичайну мужність працюючи на станції після аварії. «Багатьом це коштувало здоров’я, а інколи і життя…» зазначила бібліотекар Лариса Василівна.
                                               
 Під час презентацій бібліотекар наголошувала: « Зараз День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС багато хто називає просто днем ліквідатора. Цей день пам'яті давно став скорботним нагадуванням всьому людству про важку перемогу над вогнем, яких охопив реактор атомної станції. І під час святкування цієї пам'ятної дати силові структури України виділяють почесний караул, представники влади покладають вінки до пам'ятників, які слугують нагадуванням усім нам про ту страшну аварію й кількість загиблих ліквідаторів». Відвідувачі отримали національно – патріотичне виховання, гордість за земляків – ліквідаторів, вшанували пам'ять померлих і бажали здоров’я живим. Переглянуло виставку 18 користувачів бібліотеки.

                                                                                             Бібліотекар Л.В. Марусяк






Немає коментарів:

Дописати коментар