вівторок, 9 червня 2015 р.

Бібліо-бюлетень для дорослих

     На фоні сьогоднішніх подій  в світі  зросла потреба в умінні захищати себе також і в емоційному розумінні, що являється дуже важливим, оскільки емоційний та   психологічний стан людини має вплив не тільки на її загальне здоров’я, а й на відносини з оточуючими. Таке поняття, як стрес зрозуміле навіть дітям. Стрес можна визначити, як стан підвищеного нервового напруження у відповідь на якийсь сильний фізичний вплив, хімічний або емоційний.
   Незавжди стрес сам по собі зло. В легкому ступені він навіть корисний, тому що мобілізує сили і спонукає нас добре виконувати свою роботу, чітко і швидко реагувати на небезпеку.



  Інша ж справа, якщо стрес постійний, коли людина не може з ним впоратися. Тоді стрес приносить шкоду. Затяжний стрес виснажує творчі здібності, знижує продуктивність праці, підриває волю до життя і шкодить взаєминам з людьми.  Іноді він призводить до інсульту, серцевого нападу, ниркової недостатності, серцево-судинних захворювань, діабету. або може активізувати вже наявні, але ще дрімаючи захворювання .
   Бібліо-бюлетень "Долаємо стрес" провела бібліотекар для службовців районної пожежної частини.

                                               

                                                   
Розлянули обставини, які спричиняють стрес, які верстви населення можуть бути найбільш сприйнятливим до його наслідків. А методи боротьби з ним відкрив лікар Є.Божнєв у відеоролику "Как снять стрес"

      P.S. Всупереч загальноприйнятій теорії Дарвіна, реакція нашого організму на стрес - це зовсім не спадщина від первісних людей, які рятувалися від мамонтів і шаблезубих тигрів. Навпаки, в тонко налагодженому пристрої фізіологічних систем нашого організму видно руку Великого Майстра. Наприклад, завдяки складному механізму згортання крові організм бореться з інфекцією і заліковує рани. Наша здатність адаптуватися до стресу теж свідчить про існування мудрого та дбайливого Творця.

                                       Бажаємо Вам залишатися емоційно сталими.



Немає коментарів:

Дописати коментар