четвер, 5 березня 2015 р.

Муркотерапія

Близько 5000 років тому древні єгиптяни приручили  дикого,  пухнастого звірка. Це був кіт.  З того часу його популярність  не згасає і це тому що  у них неабиякий хист впливати на атмосферу в домі і погляди на  життя.
Як показали наукові дослідження, домашні вихованці сприяють виникненню загального відчуття благополуччя, будучи свого роду легкими ліками, які запобігають нездужанню  і роздратованості. 
     Погладжуючи кота,  ми розслабляємося.  Він радує господаря дружнім спілкуванням і ніжною прихильністю.  Останні дослідження також довели, що спілкування з тваринами може: знижувати артеріальний тиск і підвищувати стресостійкість,    відігравати важливу роль у сімейних відносинах, сприяти розвитку дитини, благотворно позначатися на людях , які мають проблеми з психічним здоров’ям.
  Люди, висловлюючи свою прихильність до домашніх улюбленців, навіть  відзначають у березні  всесвітній день кішок. 


 Сьогодні   в тісному дружньому колі ми  дізнавалися  нові    цікаві факти та ділилися  враженнями про своїх улюблених,  домашніх пухнастиків .  А  приз  за відповіді на питання вікторини, що охоплюють  інтереси  від історії появи  тваринки-кішки на території Європи до хитрощів,  яких вони навчилися вже від людини,  знайшов дійсного знавця котів.

Любителі цих створінь підтвердять:   вже саме спілкування про своїх Мурок та Васьок підіймає настрій.

Немає коментарів:

Дописати коментар