четвер, 5 березня 2015 р.

200 років Михайлу Вербицькому

                                                                                                    Від нащих колег
Нововасилівська СБ
4 березня виповнюється 200 років з дня народження українського композитора Михайла Вербицького та 150 років першого публічного виконання національного Гімну України.                                

 З цієї нагоди в приміщенні Нововасилівської сільської бібліотеки було проведено годину державотворення « Через високе слово і високий дух» . «Михайло Вербицький, - наголосила бібліотекар Марусяк Лариса Василівна,- належить до тієї плеяди українських композиторів, які заклали підвалини нової композиторської школи, що увійшла в історію нашої музики під назвою “перемишльської”. Його патріотична пісня «Ще не вмерла Україна» досить швидко переросла у Національний гімн, який сьогодні став гімном нашої Незалежної держави.»                                                                                         Присутні ознайомилися з виставковою матеріалів « Михайло Вербицький – на службі
молитві і нації». «Як прапор і герб, - продовжує бібліотекар,- гімн також належить до найбільших святинь будь- якого народу.» У 1862 році вірш Павла Чубинського « Ще не вмерла Україна» був покладений на музику і невдовзі став національним гімном. І в цьому році виповнюється 150 років першого публічного виконання національного гімну України.   

« Ця урочиста пісня, виконання якої пов’язане зі святковими урочистостями, урочистими державними заходами, військовими парадами, - говорить учасниця заходу Попова Аня,- об’єднує близьких за духом людей, надихає на добрі справи, дарує наснагу.» Захід відвідало 12 користувачів бібліотеки.
                                                                                                                                                      Бібліотекар : Л.В. Марусяк

Немає коментарів:

Дописати коментар