понеділок, 26 січня 2015 р.

День Соборності України –символ національного єднання українського народу


  З метою посилення національно – патріотичного виховання з 16 по 22 січня в Нововасилівській сільській бібліотеці проходили заходи, присвячені 96 річниці Соборності України.
  16 січня з працівниками органів місцевого самоврядування та жителям села було проведено єдиний день інформування - «День Соборності України – символ національного єднання українського народу». Під час проведення заходу секретар виконкому Фарзалієва Н.В. зазначила, що Акт Злуки, закріплений в Універсалі Директорії Української Народної Республіки, унормував омріяні попередніми поколіннями ідеали української Соборності.

                                             
Марусяк Л.В. проінформувала присутніх про події, які відбулися 22 січня 1919 року в Києві на Софійській площі. «Сьогодні,-продовжує бібліотекар,- після двох десятків років Незалежності проблема Соборності України є не менш актуальною. Зараз йдеться мова про збереження регіональної єдності реально існуючої держави Україна…»

21 січня спільно з учнями школи  проведено годину державності  «Соборна Україна- єдина і неподільна».   Присутні ознайомилися  з  історичним  значенням  Дня Соборності України, вшанували  пам'ять героїв, які боролися  за  її Свободу,  усвідомили, що майбутнє країни  залежить  від  зміцнення  державності  і єдності народу.




22 січня спільно з працівниками сільського Будинку культури та учнями школи в центрі села було проведено урочистий мітинг, присвячений Дню Соборності України «Соборність рідної землі - основа нації держави». Зі вступним словом до жителів села звернулася Марусяк Л.В. , яка в своїй промові зазначила: «…Об’єднання українських земель – один із найпрекрасніших моментів нашої історії, благородний ідеал, до якого прагне кожна нація. Сьогодні Соборність України означає спільну культуру та духовну ідентичність. Тому дійсно символічно, що молодь, студенти на мосту Патона, в метро з’єднують береги Дніпра, Східну і Західну Україну. І ніхто, завдяки громадянській позиції, мужності та витримці нашого народу, не зможе розірвати навпіл по Дніпру Україну.»


До привітального слова  було запрошено депутата сільської ради Каськову В.О.  Всі учасники заходу:  ведучі  Попова А., Середа О., читці   Денисенко Ю., Самохіна О.,  Лозова Н., Марущак В.,  аматори сільського  Будинку культури  ( Рудуюк  В., Місяць Ф., Мосійчук О., Хотієнко А., Волошина О.) подарували святковий настрій жителям села.






Завершила захід Марусяк Л.В. значущими словами, які доторкнулися до сердець присутніх.
Нехай ніхто не половинить
Твоїх земель, не розтинна,
Бо ти єдина , Україно,
Бо ти а всіх у нас одна.

Одна від Заходу до Сходу,
Володарка земель і вод –
Ніхто не ділить хай народу,
Бо не поділиться народ.

Стражденна ластівко – небого,
Єдині два твої крила.
Виходимо, рідна у дорогу,
Аби ти вільною була.

На вище вказаних заходах було присутні 70 чоловік.

Бібліотекар Л.В. Марусяк




Немає коментарів:

Дописати коментар