середу, 21 січня 2015 р.

Дай обниму тебя и заберу усталость, 
Отдам тепла кусочек, к жизни пробужу. 
Смахну слезу и прогоню печали, 
Дай обниму тебя, дай обниму! 
Сьогодні Міжнародний день обіймів. Зовсім до недавнього часу майже ніхто не зважав настільки корисні обійми з різних точок зору і у різному віці. У новорадженого маляти дотики матусі і люблячого тата закладають почуття безпеки комфорту і прихильності. Для творчої людини вони є джерелом натхнення, Братерські родинні обійми- це підтримка, втіха і впевненості того, що ми не самотні, Обіймаючи один одного в дорослому віці, ми передаємо один одному інформацію про довіру і безпеку.
З точки зору лікарів і згідно дослідженням тактильний контакт значно активізує роботу мозку.
Дотики допомагають не допустити негативного впливу стресів на наше здоров'я.
Мозок і нервова система починають виробляти у великій кількості хімічні препарати - ендорфіни - морфіноподібні речовини, Ці речовини знижують біль і викликають почуття ейфорії.
В ході досліджень з'ясувалося, що під час обіймів збільшується і вироблення окситоцину - гормону, який знімає депресію, знижує кров'яний тиск, і зменшує ризик серцевих захворювань.
Американські лікарі вже виписують пацієнтам рецепти у вигляді 4-5 обіймів на день.
Обніматися необхідно і всім тим, хто хоче зберегти свій шлюб на протязі всього життя.
Обійми дають відчувати себе коханим, захищеним, вони заспокоюють, дарують задоволення і підтверджують, що надійний друг завжди поруч.
Прикро, що люди стають жорсткішими, холоднішими, агресивнішими. Хтось соромиться ділитися душевним теплом з іншими, а хтось просто вважає обійми "телячими ніжностями". Батьки часто зриваються на дітях, діти ненавидять батьків, ворожнеча полонить колись добрі взаємовідносини навіть на світовому рівні.

У будь-якому випадку, сьогодні бібліотека стала місцем дружніх обіймів, позитивних емоцій і веселого настрою.
Давайте частіше обіймати своїх коханих, дітей, батьків, рідних і знайомих, колег, а також своїх чотириногих улюбленців.
Може бути, обійми зроблять нас добрішими, благороднішими, і ми знайдемо мир і злагоду у власних душах, родинах і у всій країні.


Немає коментарів:

Дописати коментар