понеділок, 12 січня 2015 р.

«Швидка допомога для птахів»

В містах, при суттєвому зниженні температури люди відкривають та налагоджують роботу пунктів обігріву. В них можна обігрітися, отримати першу медичну допомогу при обмороженні і навіть пообідати.

А чи помічаємо ми, як сутужно зимувати братам нашим меншим?
Зима складний період  особливо для птахів.  Коли все вкрите шаром снігу і навіть сухої травинки дзьобнути немає можливості, тодрібні садові птахи стають найбільш уразливими.  
 А найпростіша годівничка  може врятувати пташці життя.
 Зовсім нескладно виготовити своїми руками таку польову їдальню. 


  

І хоча  дехто вважає, що розвішувати годівнички це шкільна традиція і  обов’язок дітлахів,  ми зі своїми, вже дорослими  відвідувачами  Інтернет центру  вирішили зруйнувати цю традицію.     





   Але є декілька важливих   правил, якими не слід  нехтувати.
   Наша щедрість і бажання поділитися  з  птахами смакотою на кшталт чіпсів, сухариків з беконом, солоних горішків,  може  для них  зіграти фатальну роль.    Пташки не здатні переварювати  без тяжких  наслідків   фастфуди.  Не слід також класти в годівничку і крупи що мають властивість набухати в шлуночку (рис, пшоно, гречка),  хліб не має поживної цінності для птахів, але якщо вже  його поклали, то пам’ятайте, сухий чорний хліб також зашкодить  пташці, його можна розмочити.

    Поповнити організм  життєво необхідними жировими запасами   пташці  допоможе корм  збагачений вуглеводами та жирами. Тому  найкращим кормом для птахів є звичайне  не смажене і подрібнене  насіння соняшнику,  проса,   кукурудзи.  З задоволенням вони  поласують і шматочками салка, кістковим  мозочком, залишками  топленого жиру,  крихтами  тістечок, печива, відвареною  «в мундирах» не солоною  картопелькою,  різною  фруктиною.  Усім цим можна сміливо ділитися з птахами взимку.

До речі, якщо у вас немає годівниці, сміливо насипайте корм на сніг.  Беззаперечно, пташки вам будуть вдячні.


 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар