вівторок, 19 листопада 2013 р.

А до нас повернулась ВЕСНА


Ірина Олександрівна Чорна  люб'язно згодилася  представити свою колекцію художнього розпису Петриківки на нашому блозі. Це тільки маленька часточка всіх робіт, якими вона звеселяє домогосподинь  в їх повсякденній праці на кухні.
  Кожна робота Ірини Олександрівни неповторна, тому, можна сказати,що  єксклюзивна. 
Розписні платівки, дощечки, ложки, копистки - придадуть кухні вишуканості, затишку. Відомо, що красивий посуд придає навіть смаку стравам, апетиту , приємної розслабленості за трапезою, а гарно прикрашені стіни на кухні надихатимуть  господиню на приготування смачних шедеврів ексклюзивних борщів, легшого за пух картопельного пюре, соковитої з золотою скоринкою качечки.............

   


   Наче  розпис Петраківкою  ллються слова з її вуст описуючи своє  захоплення.  «Мистецтво існує, щоб служити людям, приносити радість і задоволення. Цього можна досягти,  якщо навчитися сприймати прекрасне і розвивати здібності через клопітку, наполегливу працю. Ще з дитинства мене приваблювали безмежні степові простори з їх неповторною  квітучою красою в різні пори року.  Я намагалася  спостерігати за всім, що було приємно моєму оку:  за формою,  окресленням,  кольором ,  світлом різноманітних  предметів у природі.
  


 

 Петриківський розпис має свої особливості. Композиції створюються за допомогою певної символіки. Головна дійова особа в розписі - квітка., що символізує вершину гармонії та краси в природі. Людина розглядається  на рівні з квіткою,  на рівні з пташкою.  Це вчить нас жити в гармонії з  навколишнім світом, природою, собі подібними.  Учить правильно будувати сім’ю, суспільство. Калина символізує дівочу вроду,  зозуля - таємниця вічного плину часу,  півник - пробудження, відродження, родинне щастя"- говорить Ірина Олександрівна.





Талант художниці - від Бога, тому і лягають яскраві мазки  наче веселкова пісня, тому і радують так очі,  і в оселях де є її роботи  оселяється весна  разом з добрим настроєм.




Немає коментарів:

Дописати коментар