пʼятницю, 15 листопада 2013 р.

Толерантність - шлях до примирення


Толерантність це мистецтво, яке виражається в терпимому  ставленні до іншого, несхожого на тебе, прийняття іншої людини, інших думок і поглядів. Обговорити   тему «Толерантність – шлях до примирення» бібліотека запросила до себе жителів  рідного села.  Відвідувачі Районного центру зайнятості  та студенти Іванівського професійного аграрного ліцею мали змогу  більше дізнатися про беззаперечну користь  толерантної поведінки в суспільстві.  
 

 Для того, щоб досягати успіху в житті, не витрачати сили  на конфлікти, “побутові війни”, доцільно сформувати та розвивати  в собі цю прекрасну рису характеру.  Тест "Наскільки я толерантний" виклив жваві висказування присутніх, показав різнобічні  погляди на приведені для прикдаду  життєві ситуації,  допоміг зрозуміти,  що іноді варто робити чесний самоаналіз своєї поведінки, та нагатися зрозуміти  погляди на поведінку інших.

 
 
 
 

 



Перегляд улюбленого мультфільму про кота Леопольда та його "друзів",  показав приклад дружнього відношення навіть до ворогів, аби не загорілося полум'я ворожнечі і не спалило місток до примирення.
На завершення заходу, "круглий стіл" обійшов " Мішечок  порад" і  учасники мали змогу закріпити в пам'яті  загально прийняті правила  поведінки та спілкування. 
Толерантність принципово важлива не тільки в прояві її до своїх сусідів,вдома, на роботі, а і в інтересах міжнародної злагоди, щоб кожна людина,громада та нація усвідомлювали та поважали багатокультурний характер людського співтовариства.

Немає коментарів:

Дописати коментар