середу, 15 березня 2017 р.

"З Таврією в серці".

   
 Для читачів бібліотеки проведено  медіо-годину-зустріч з радянським і російським актором театру і кіно, кінорежисером та  сценаристом, народним артистом СРСР (1974), Лауреатом  Державної премії СРСР (1978),  нашим земляком,  Євгеном Семеновичем Матвєєвим.   
      Бібліотекар розповіла про основні віхи біографії Євгена Семеновича,  його творчій шлях.  Однією з важливих складових творчого життя  Євгена  Матвєєва  була педагогічна діяльність.  Протягом декількох років він був професором Всесоюзного державного інституту кінематографії і керівником Азербайджанської акторської майстерні.  Він вчив своїх студентів головному закону акторського мистецтва - внутрішній  цілеспрямованності, точності дії, через які можна виразити завдання образу, індивідуальність персонажа і жанр твору.  Він не переставав нагадувати своїм учням,  що творче  життя  актора  важка,  що професія актора - це професія  захоплених  людей: «Ми з вами - почуття, сонце, слово, листя ... Діамант у золотій оправі - ось що таке актор ...» . 
  А для особистих роздумів, бібліотекар представила  Повчальний уривок з художнього фільму "Доброе Утро"., з участю Є.С. Матвєєва в ролі  Судьбініна.  



Немає коментарів:

Дописати коментар