понеділок, 30 листопада 2015 р.

Свіча скорботи і печалі

                                   Від наших колег
В ці осінні холодні дні вся Україна схиляє голови перед мільйонами жертв Голодомору 1932-1933 років . З нагоди цієї події , в пам'ять про тих українських людей, які загинули мученицькою голодною смертю, 28 листопада в селі Нововасилівка , біля пам’ятного знаку Жертвам голодомору було проведено мітинг – реквієм « Свіча скорботи і печалі». 
 Традиційно відкрив мітинг сільський голова Хотієнко Л.М., потім слово мали: сільський бібліотекар Марусяк Л.В., ведучі Попова Анна, Середа Олександр та учні школи. Мова йшла про страшну війну, жорстокішої якої не знав світ, війну, яка забрала життя мільйонів людей… Перегортаючи сторінки історії присутні проникнулись далеким трагічним минулим, тим що наш народ – хлібороб помирав від голоду, особливо – голоду, який був створений навмисно; а цілі родини та села відходили за вічну межу. 




Пам'ять мільйонів жертв Голодомору 1932-1933 років жителі села вшанували скорботною хвилиною мовчання та запалили поминальні свічі пам’яті, щоб душі, убієнних голодом, летіли при світлі і знайшли свій прихисток у потойбіччі. Цей захід дав змогу згадати у молитвах усіх тих, хто страждав і помер під час великого Голодомору, бо це є наша пам,ять і водночас, застереження майбутнім поколінням всього людства. І ми впевнені ця пам'ять згуртовує і дає силу, наснагу для зміцнення нашої держави. 

Л.В. Марусяк, бібліотекар .

Немає коментарів:

Дописати коментар