суботу, 30 серпня 2014 р.

Моя дорога подруга


                 Давно помічено, що читання книг (особливо відомих авторів) сприяє виробленню більш зв'язного, ясного, чіткого мислення, а отже ,й мови. Тому читаючі люди - цікаві співрозмовники, і здебільшого оптимісти. Придивіться до своєї сусідки чи сусіда, що має вдома свою бібліотеку, або ходить до місцевої. Ці люди значно виділяються на фоні тих, хто зав’язнув у рутині домашніх справ і щиро вважає, що читання, це марна трата часу.  А що розширить наш кругозір,  що допоможе вирватися з полону сірих буднів?  Відповідь одна: тільки хороша книга.
     Для тих, кому книга є дорогою подругою, значно легше боротися з напруженням сьогодення та пригніченим настроєм і ,як результат, мати урівноважене ставлення до різних подій в житті.
    От ми і вирішили здійснити фото – круїз до деяких із своїх читачів  під назвою « Книга - моя дорога подруга»,  аби ще раз  довести  користь читання.                                        
 
                                              Віталій. 
Ну хто не мріє про подорожі навколо Землі? Знайомство з країнами, їхньою історією, народними традиціями збагачує уяву і пробуджує бажання дізнаватися ще більше. Наше життя таке багате на події, тому обізнаність завжди стане у пригоді.


                              Людмила Володимирівна. 
ЇЇ життєве кредо - Біблія. І хоча вона є найактивнішим читачем  бібліотеки, все ж не пройде і дня, аби вона не брала до рук Святого Письма і не поринала в роздуми над прочитаним. Корисна і практична інформація завжди допомагає  в житті. Тому і сяє посмішка на її обличчі.

 
                                                                        Оля. 
 Юність і амбіціозність штовхає зазирнути, як в шпаринку, в інтриги, запутані кримінальні ситуації, в яких опиняються герої романів Юлії Шилової. А дочитавши книжку до кінця, Оля з радістю усвідомлює: "Як добре, що все це було не зі мною...."

 
                                           Михайло.
Сумлінний учень Іванівської гімназії. Канікули канікулами, а завдання на літо треба виконати. Книга творів Т. Шевченка стала настільною для Михайла цього літа. Ото порадіє його  знанням вчитель української літератури, та й сам Михайло отримав добрий словниковий запас.


   Світлана. 
 Вже ні для кого не  секрет, що шкільна програма  насичена і цікава, особливо завдання читання  на літо. Отож Світлана, як зразкова мама, намагається бути в курсі всіх справ  і інтересів свого  сина,  а світова література для 5-го класу навіть може бути дуже цікавою і для дорослих.

 
 
                                     Зінаїда Миколаївна.
 Вже довгі роки не залишає свою звичку відвідувати бібліотеку, тому що має ще одну добру звичку – читати скрізь. І застали ми її з книгою на пасовищі. На питання: «Що читаємо?» , відповіла:  «Все, що з хорошим кінцем. Може спочатку і прийдеться поплакати, зате в кінці завжди можна порадіти, що справедливість візьме верх, і що справжнє і чисте кохання ніхто не відміняв».

Кого з жінок може залишити байдужою книжка кулінарних рецептів? Запевняємо – нікого. Але хтось віддає таки перевагу шедеврам 60 -70-тих, а хтось зібрав і вдома свою новітню кухонну бібліотечку.

 

Надія Опанасівна господиня з великої букви. Найширший асортимент заготовленої на зиму смакоти з овочів – у Надії Опанасівни.   « В цій книзі стільки всіляких рецептів, що просто не можу втриматися, аби не спробувати приготувати щось новеньке» - говорить вона.


А весела і компанійська Тетяна просто обожнює приймати гостей. Не дивно, що їй захотілося придбати у власну бібліотеку цілий набір книг з вишуканими рецептами, рекомендаціями з прикрашання святкових блюд.  Дійсно, така підбірка завжди стане у пригоді, адже діти також задоволені не тільки смачними, а й красивими сніданками.

 

                                 Людмила Дмитрівна. 
Історичні події, середньовічна боротьба  , перемоги та поразки, графи та графині, рицарські турніри… Якщо вже потрапив до рук Людмили Дмитрівни історичний роман, то все робиться вдома якісно і швидко, адже - книга чекає.

 

                                      Валентина.  
 Не тільки любить читати поезію, а й чимало знає віршів на пам’ять. "Суєтне сьогодення   робить  нас забудькуватими, а вивчення напам'ять, хоч невеликої кількості віршованих рядків, тренує пам'ять.


Молода мама Надія також виховує свою донечку Олександру за допомогою дитячих книжечок.
До щасливої миті народження донечки, Надія сама перечитала сотні книг. Зараз домашні справи рідко дозволяють приділяти час на уподобану книгу, а все ж Надія знаходить його. І тоді донечка залюбки складає мамі компанію. Он як цікаво читається разом, любо подивитись.
      Росте нове покоління читачів бібліотеки. Адже звичка читати формується в родині, а наявність дружнього кола в обговоренні прочитаного може суттєво сприяти закріпленню звички читати, і як результат стане "культурою читання", допоможе  рости обізнаним,  цікавим, активним в суспільстві громадянином, бо ніколи не пізно,  ставати таким.
      Читайте на здоров’я, на користь  і на хороший настрій.



Немає коментарів:

Дописати коментар