понеділок, 23 червня 2014 р.

Віртуальна подорож по Великобританії.

В рубриці віртуальних подорожей "Європа в долоні",  відвідувачі інтернет центру мали можливість  побувати в Сполученому Королівстві Великої  Британії та Північної Ірландії. 
                          

Великобританія - дивовижно красива країна з багатою історією. Це батьківщина стародавніх замків, неповторних пейзажів, легенд.
 Віндзорський замок.
   Величний в своїй красі, збудований майже тисячу років тому (в 1066 р.), він все ще залишається  романтичним і незвичайно красивим.

 Місто Кентербері
Невеличне містечко в графстві Кент. Середньовічна архітектура міста і особливо  Кентерберійського собору захоплює.

 
 Вулиці міста Костуолдс
 Офіційна названа територія "видатної природної краси".
Тут ми потрапляємо в казку, в невеличких селах будиночки наче іграшкові, пейзажі не піддаються опису,  це треба тільки бачити.   
 


                          

Неповторний Ладлоу.
Розташований у графстві Шропшир. Це місто англійських традицій. Паби, ресторани, ринок і фестивалі, все це витримано в первинному британському стилі.

Північна Ірландія і дорога гігантів.
  Одне з найкрасивіших і загадкових місць Ірландії.
З цим місцем пов'язана  велика кількість легенд і сказань. 


     А  ще ми вирішили зробити зупинку  в книжковому містечку Хей- он- Уай .


 
Це місто- одна велика букіністична лавка, в якій є видання на самий вибагливий смак, при цьому книгу можна купити, і ото дивина, кинувши пів фунта, або фунт в ящик на воротах.



Власник напівзруйнованого замку Хей-он-Уая

Ричард Бут
знайшов вихід, як врятувати містечко від розрухи та привернути до нього туристів .  Він почав збирати книжки  з 1961 року. Книги швидко заповнили його старий замок, а потім і всі приміщення, які для цього Бут скуповував по всьму містечку. 
     А 1-го квітня, коли в Британії відзначався день дурня,  Ричард оголосив  Хей- он- Уай  королівством,  себе - королем, а свого коня призначив прем'єр міністром.  Ексцентрична витівка спрацювала, публіка веселилася, а слава про місто поширилася далеко за межами Уельса.
 З 1988 місто  Хей- он-Уай є місцем проведення літературного фестивалю, який збирає близько 80 000 учасників, щоб явити світу відомих літераторів, книготорговців і букінистичні  цінності.


Місто процвітає завдяки любителям книги.
Віртуальна подорож по Великій Британії    подарувала нам спокійний мрійливий настрій та ще більше розгорнула уяву про величність і красу нашої планети.   

                                   
                                              
 


Немає коментарів:

Дописати коментар