вівторок, 20 травня 2014 р.

В геології випадкових людей не буває

                                                                  16.04.2014
Из недр земли руду добыть,
все свойства гнрунта изучить,
все это лишь геологам под силу.
При этом, трудности для них лишь стимул.
          Автор неизвестный.

 Хто, хоча б колись не витав у романтичних  мріях: вирватись із одноманітності і подорожуючи набувати професійні навики, стати класним фахівцем, пізнавати світ , вчитися пристосовуватися до різних умов життя  і в усьому цьому ще й знаходити велику радість?..
 

 Це може стати реальністю, якщо правильно вибрати дорогу в доросле життя. а значить  свою професію. А бібліотекар завжди радий  не тільки допомагати молодим читачам здійснити подорож по навчальним закладам України, а й розповісти про різні професії.
 Розповідь про незвичну для нашого регіону, але не менш цікаву  професію- геолог і йшла мова  вбібліотеці під час подорожі у світ професій " В  геології випадкових людей не буває".
 Захопливе відео про особливості праці геологів, наштовхнуло читачів бібліотеки на роздуми, якими фізичними та духовними якостями повинні володіти члени геологічних експедицій, щоб бути не тільки добрими спеціалістами своєї справи, а й витривалими на надійними друзями.
 Геологія залишається, мабуть,  останнім притулком романтика, але й практичне значення її важко переоцінити.
 Значення геологічної науки для господарської діяльності людини неухильно зростало  із знаходженням все нових і нових видів корисних копалин.
 Без інженерно- геологічного та інженерно - гідрогеологічного  обгрунтування стало неможливим проектувати та будувати великі  інженерні споруди: канали, метро , гідро- і  атомні електростанції.  Геологи допомагають попереджати природні катастрофи - землетруси, вулканічні виверження, зсуви грунту.
 Коли ж людство усвідомило необхідність збереження  природного середовища, наука про довкілля- екологія, зайняла важливе місце серед інших наук,  а в її складі було оформено розділ, який  належить до геологічної складової цього середовища,- екогеологія, що розробляє еколого- геологічні й інженерно - геологічні заходи мінімізації  шкідливого впливу гірничо-геологічних та йнших робіт на довкілля. Неважко передбачити, що цей напрямок геологічних досліджень  буде невпинно розвиватися і практично втілюватися  в ХХІ столітті. 
 Протягом заходу було достатньо доведено до  присутніх  інформації про професію ГЕОЛОГ, щоб розмірковувати та зробити власний вибір заняття на все життя.

Використаний матеріал : уривок вірша http://nashismski.ru/profess_prazdniki/stihi_s_dnem_geologa/
 Відео з геологом зі стажем  Шварц А.А.http://www.youtube.com/watch?v=oV1SWfflERE



Немає коментарів:

Дописати коментар