четвер, 9 січня 2014 р.

"Кращого немає нічого в Бога, як Дніпро та наша славная країна." Т.Г.Шевченко


 Свята майже закінчилися, а вже не нетерпиться аби скоріше призначити зустрічі своїм відвідувачам, погомоніти про цікаве в країні, поділитися новими  враженнями.  Здійснити захопливий цикл віртуальних подорожей  по Європі   нас запросила  Україна.
 Цикл  віртуальних подорожей по країнах Європи  відкрила,  звісно «Унікальна  країна  – наша Україна » Славне місто Київ,  якому випала історична місія стати «матерью городов русских» і    виконати  важливу роль в формуванні одного з найбільших держав давньої Європи – Київської Русі, п'ятнадцять століть возвеличується над дніпровськими кручами. За  стільки років бурхливого життя йому є що показати та розповісти туристам.
Були на  Україні і періоди злетів, були і періоди падінь. Була велика Київська Русь, була Роксолана, був Богдан Хмельницький і  Переяслівська  рада, був Михайло Грушевський і Степан Бендера, було Розстріляне Відродження 20 - 40 років, був страшний Голод і не менш страшний вибух в Чорнобилі ... і ще велика кількість суперечливих людей і подій.
Безперечним залишається те, що Україна сьогодні - це Софія Київська і Золоті ворота, ласкаве Чорне море і бурхливі водні потоки, які з сріблястим передзвоном мчать з Кримських і Карпатських гір в долини, це пшеничні поля і високе синє небо, розкішні каштани і сумні верби. На заході України височіють зелені Карпати, а на півдні шумить море золотої пшениці, на сході ростуть терикони донецьких шахт, а на півночі покриваються рум'янцем червоної калини лісу Волині.
 

 
 Місяць Січень відзначений нині в історії України ще й щорічним святкуванням  Дня Соборності  та Свободи України. Свято встановлене
«… враховуючи велике політичне та історичне значення об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної української держави…».

Бібліотекарі щедро ділилися  історичною інформацією, широким асортиментом бібліотечного фонду, відеороликами про природні  та рукотворні красоти України, та щирою радістю зустрічі в новому році.

Немає коментарів:

Дописати коментар