вівторок, 3 квітня 2018 р.

Пам'яті Квітки Цісик

                                 Її пісні, немов душа народу,
Прислухайся до них і серцем доторкнись.
У світлу пору і в часи незгоди
Вони звучать як музика весни…

Сьогодні у гостей бібліотеки була гарна нагода повернутися в уже далекі 90-ті, коли з вікон будинків звучали пісні західних рок-груп, популярних виконавців в музичному світі Америки. Майкл Джексон, Сісі Кейч, Сандра, Мадонна........
Та мало хто  на Україні тоді знав про американку українського походження, унікальний тембр голосу якої і дивовижно вишукана манера виконання полонила мільйони слухачів. 

                                           
 Квітослава-Орися Цісик...., Квітка Цісик...., Кейсі......    Кожна  пісня  у її виконанні  була  інтерпретацією відомих пісенних сюжетів та мотивів, якими вона у невеликій студії в Америці відкривала Україну для світу.
 У її пісні все: політ душі, фантазія, свобода і натхнення, чистота, радість і життєва сила, а також смуток, тривога. Можливо, через те, що душа співачки завжди належала Україні, хоча голос – Америці.


Учасники заходу поринули у цей вінок українських пісень, переглянули  документальний фільм - історію життя і творчості Квітки Цісик, про самовіданність і безкорисливу жертовність заради збереження частини духовного життя народу -української пісні в сучасному стилі.


Немає коментарів:

Дописати коментар