четвер, 26 квітня 2018 р.

День екології

До дня Чорнобильської трагедії в рамках тижня молодіжної книги в день екології  бібліотекарі районної бібліотеки в Іванівській ЗОШ №2 оформили книжкову виставку «Чорнобиль – символ непоправного лиха»,в  гімназії книжкову виставку  - «Дзвони чорнобильські душу тривожать…» , де учні знайомилися з документальними і художніми творами, що висвітлюють важливі питання стосунків людини з мирним атомом і жахливі наслідки аварії, фотографії наших земляків, і тих, хто ціною власного життя врятував світ.






Для молоді та слухачів районного центру зайнятості в бібліотеці пройшов екологічний набат «Атомне століття раною горить» під час якого згадали ті трагічні події , які відбулися у квітні 1986 року на Чорнобильській АЕС, вшанували тих, хто не шкодуючи свого здоров’я та життя заслонили собою світ від радіаційної хвилі, переглянули відео «Чорнобиль. Як це було…» На захід були запрошені односельці - ліквідатори на ЧАЕС Слюняєв Валентин Серафимович, Драган Анатолій Миколайович та Гнідаш Валерій Федорович. Про наслідки Чорнобильської катастрофи, її вплив на довкілля, здоров’я людей та господарську діяльність розповідають матеріали, представлені на книжковій виставці «Голосить дзвін стривожений у квітні…»



Бібліотекар районної бібліотеки з учнями ЗОШ №2 здійснили екокруїз «Дива й таємниці планети Земля». Подорожували Фінгаловою печерою, Зеленим озером (Грюнер), гейзером Флай, гірськими парками,каньйоном Антилопи, гарячою річкою. На Україні відвідали:заповідник Асканію-Нову, озера Світязь, Синевир,каньйони Дністровський,  Південний Буг, гіпсові печери, Тунель кохання.




Немає коментарів:

Дописати коментар