середу, 24 січня 2018 р.

Голокост на теренах України.





До Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту  оформлено та представлено  тематичну виставку  та проведено слайд- бесіду -реквієм "Голокост на теренах України".
  Історія  гноблення єврейського народу почалася ще  за біблійних часів, і  завдяки упередженому ставленню до єврейської етнічної групи і супроти здоровому глузду  сучасної людини геноцид  проти євреїв на територіях  різних країн  набув мегамаштабу і  в ХХ столітті.




  Офіційно визнано, що протягом Голокосту  у Другій світовій війні було вбито більше шести мільонів ні в чому не винних людей єврейської національності, з них близько 2,5 мільйонів  на території  колишнього  Радянського Союзу, значною мірою в Україні.
   Бабин Яр у Києві, Дрогобицький Яр у Харкові, табір знищення в селі Богданівка Миколаївської області, табори смерті  Собібор та Белжец на Галичині, Кам'янець-Подільський, в якому за два дні було знищено 23600 чоловік....
 На сьогодні Голокост - це уособлення людських страждань і абсолютного зла, універсальний символ трагічних подій для всього людства. 
Знати і пам'ятати  про Голокост  життєво необхідно, тому  що  правдиво висвітлені потворні сторінки людської історії все ж мають силу і можуть змінювати  свідомість і вчинки  на краще, це поклик до взаємної близькості і  спільного протистояння геноциду. 

Немає коментарів:

Дописати коментар