вівторок, 16 січня 2018 р.

Маркіян Камиш. Сучасний погляд на "Оформляндію"

Під такою назвою  для читачів проведено літературний подіум, що продовжив знайомство с творами і авторами сучасної української літератури.

 Наразі,  в епіцентрі уваги, маловідомий  український письменник Маркіян Камиш і  його книга про  загадкову і неймовірно привабливу країну Оформляндію, або "Прогулянка в Зону".  За словами відомого українського режисера Мирослава Слабошпицького  камиш став     
«…новим диханням і новим, ні на кого не схожим голосом в українській літературі».

Бібліотекар розповіла  про  неординарне захоплення Маркіяна- нелегальне дослідження Зони відчуження, аби передати  своїм читачам почуття  живої людини у мертвому місті Прип'ять.  Його книга  здобула визнання у письменниківм і стала  культовою серед чорнобильських сталкерів. 
    
                                                 
Розкриваючи зміст  художньо-документального твору Маркіяна, бібліотекар зачитувала цитати з книги. Неабияку зацікавленість  слухачів викликав опис восьмого дива світу -Чорнобильські антени і   відео- матеріал підтверджуючий слова автора. 


     Захід завершився, а  його учасники все перегортали сторінки  з фотографіями техногенної катастрофи, яка  за сукупністю наслідків є найбільшою у світі.        
                                            

Немає коментарів:

Дописати коментар