вівторок, 13 червня 2017 р.

Година - роздум «Дерево міцне корінням, а людина-друзями»

Відзначити  міжнародний  день друзів  до бібліотеки завітали  учні загону "Смайлики" пришкільного табору  "Дивосвіт"  Іванівської гімназії  разом з вихователем Златовою М.Х.  
   Побудована у формі  бесіди програма заходу   спонукала  юних гостей бібліотеки   міркувати  над  самим  поняттям, що таке дружба,  відкрито  висловлювати свої думки, згадати та пояснити  значення   влучних, глибокозмістовних  народних  прислів'їв  про дружбу.

Оцінювали  поведінку  героїв з наведених у  приклад різних  ситуацій зі шкільного життя,  що можуть виникати між друзями.

Разом співали чудову пісню "Дружба віддана"

 Згадали не одне правило товаришування, а дерево дружби, яке  на початку заходу чорніло пустими гілочками,  по  його завершенню  розквітло і забуяло  пишною кроною з листочків-  якостей  характеру,  якими  потрібно володіти,  щоб дружба  росла і кріпла.  А листочки з  такими якостями,  як  заздрість, егоїзм,  гордість  так залишилися пожовклими лежати біля  його підніжжя.




 Відповідаючи на питання вікторини "Який я друг", кожен учасник мав змогу чесно оцінити своє вміння дружити.
  Закріпили свої знання  цікавим анімаційним мультфільмом  "Яким повинен бути справжній друг"
 До висновку прийшли одностайного:  найголовніше у дружбі перебороти гординю, вчитися просити пробачення і з готовністю пробачати друга.  Але навіть якщо зі свого боку зробили все можливе, щоб зберегти дружбу і все одно це не вдалося,  не потрібно занадто перейматися, значить  у стосунках між людьми  справжня дружба і не зароджувалася.
На прощання бібліотекар побажала усім  мати справжнього  друга.


Немає коментарів:

Дописати коментар