пʼятницю, 4 листопада 2016 р.

Про секрети садівництва з луганчанами


  Життя прекрасне, коли воно освітлене радістю творчості, особливо, якщо цей процес пов'язаний з оточуючою нас флорою. Спілкування з природою - одне з найкращих занять людини.
  В нашу епоху шалених швидкостей, і нестримного плину часу все частіше хочеться створити для себе красивий і тихий куточок де панують зелень і різнобарв'я квітів, де як подяка за працю і турботу можна споглядати нахилені плодоносні віти фруктового саду, де милують погляд буяючи овочеві грядки.
  І звичайно ж , зацікавленим у гарних врожаях володарям присадибної ділянки, просто необхідно мати співрозмовників для обговорення маленьких хитрощів вирощування своїх зелених підопічних.  



 Аби поділитися своїми секретами та отримати поради    від  огородників, садоводів, та квітникарів любителів ми  організували Skype зустріч   з  колегами Петропавлівської селищної бібліотеки Станично -Луганського району   Луганської області.
   Наші Online зустрічі вже стали доброю і бажаною  традицією, бо завжди отримуємо  від таких спілкувань масу позитивних емоцій та корисної інформації.
   


  Прасолова Вікторія Вікторівна, представник  фірми ТОВ "Сільський вісник",  розповіла  про вирощування жоржин та піонів, а також прорекламувала учасникам заходу нові каталоги  садових рослин. Вікторія Вікторівна запевнила усіх у надійності   співпраці з  ТОВ "Сільський вісник" та якості  його продукції.
Тамара  Микитівна Штанько не один рік захоплюється квітами.  Культурні і декоративні рослини знайшли  для себе затишну оселю і живильний ґрунт,  та мирно сусідують один з одним на присадибних ділянках Тамари Микитівни. Нема такої рослинки  в оазисі Тамари Микитівни про яку б  господиня не дала вичерпної інформації.   

Любов і злагоджена праця разом зі своїм  чоловіком Олексієм Опанасовичем (до речі, Олексій Опанасович  добре знається на городині)  дала  щедру винагороду:  їхня оселя - то маленький куточок раю, де, мабуть, навіть бджола, що завітала напитися нектару з квітучих рослин, почуває себе вельмишановною  гостею на розкішному  бенкеті.

Остапенко Віра Миколаївна   садівник-початківець, і як кожна господиня, що дбає про все і про всіх у своєму домі, недавно відкрила у собі хист до підвищення врожайності фруктових дерев. 
Поділилася з учасниками зустрічі своїми знаннями  про вчасне зрошення  і захист від шкідників, а також   веселим, проте, напрочуд ефективним методом  боротьби з "бунтарством" своєї вишеньки. Тепер вони гарні друзі і вишенька радує господарів щедрим врожаєм.
 Спілкування  завершилося, та наступної весни  ми знову плануємо зустрітися, бо ще багато  є досвіду яким хочеться ділитися.
Зустріч супроводжувала виставка - інсталяція "Щедрість рідної землі"


Немає коментарів:

Дописати коментар