суботу, 9 липня 2016 р.

А у нас все в шоколаді

Солодке свято шоколаду, вигадане  у  Франції в 1995 році,   знаходить все більше своїх прихильників і наші читачі не є виключенням.  Чекати 11 липня   не хотілося нікому, тому ми вирішили почати святкувати  вже сьогодні.
Так вже сталося, що відвідувачами Інтернет центру сьогодні стали одні хлопці, тому  загально прийнята думка, що чоловіки не їдять шоколаду виявилася досить сумнівною,  тому, що подальші події в бібліотеці говорили про зовсім інше.))   
  Спільний перегляд художнього фільму Тіма Бертона із циклу казок про духовні цінності "Чарлі і шоколадна фабрика"  не на жарт викликав бажання у глядачів відчути чарівний смак шоколаду.
Але, за звичай, солодощами пригощають не просто так, їх треба заробити, тож  бібліотекар вирішила не порушувати давню традицію і перш ніж порадувати  своїх постійних відвідувачів смакотою, запропонувала   познайомитися з історією шоколаду та відповісти на питання  вікторини. 
                                      

Хлопці були уважні та активні.  Коротко кажучи: солодощі зароблені чесно. Але на цьому етапі учасникам  солодкого свята ще рано було розслаблятися, треба було ще попрацювати на бібліо-кухні, щоб  по справжньому оцінити смак шоколаду зробленого  самими. 
Одразу знайшовся "Старший по кухні")).  Дахов Ваня  охоче  та зі знанням справи взявся створювати шоколадний шедевр: Молочно-ванільний шоколад з грецькими горіхами.


                                       



Як і заведено, кухар має право першим зняти пробу.
                                      
 Довгоочікуваний шоколад готовий і як у французькій  кав'ярні ми будемо смакувати ним ще гарячим. 


Останні дослідження вчених доводять, що шоколад виключно корисний для організму людини. тому, що він допомагає виробляти гормон щастя. Так і є, наше солодке свято стало  ще й  святом гарного настрою та позитиву, чого і Вам бажаємо))



Немає коментарів:

Дописати коментар