вівторок, 5 квітня 2016 р.

Свято зустрічі птахів

Від наших колег


                       « Птахи нас весною піснями вітають»


Кожного року 1 квітня ми святкуємо день зустрічі птахів. Птахи мають велике наукове та естетичне значення, чудовою прикрасою лісів, полів – не від’ємною складовою рідної природи. До цього дня в КУ « Нововасилівська сільська бібліотека» було організовано ілюстровану тематичну полицю

 « Птахи нас весною піснями вітають». Проведено зустрічі з дітьми дошкільного, молодшого та середнього віку. Переглянуто відео презентації « Самі красиві птахи України», « В царстві зимуючих птахів», відео загадки « Загадки про птахів для дітей». Дізналися про їх роль у навколишньому середовищі, житті людей. 


Захід було проведено в приміщенні бібліотеки та дошкільному закладі « Дзвіночок». Залучено 26 дітей.
Підготувала матеріал бібліотекар Л.В. Марусяк





Тиждень дитячої та юнацької книги в Нововасилівській бібліотеці. 
В Україні щорічно в останній тиждень березня проходить Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги. Славні традиції проведення Тижня було започатковано ще у далекому 1944 році. У той непростий час обпалений крилом війни, саме тоді велика увага приділялася дитячій книзі, яка несе святе слово дітям. 



З цієї нагоди в приміщенні Нововасилівської сільської бібліотеки під час весняних канікул було проведено Тиждень книги, який проходив під гаслом « Книга кличе на гостини в неї свято, іменини..» На протязі Тижня діти мали можливість полинути в дивовижний світ - світ дитячої мудрості, океан книжкових пристрастей і подій.  На них чекали зустрічі з героями книжок, подорожі у казку, знайомство з сучасною українською прозою. 
Найцікавішим для дітей була подорож до « Казкової країни мудрої книги».



 На свято завітали казкові герої: Незнайко ( Денисенко Ю.), Карлсон ( Денисенко О.), Баба Яга ( Якуніна А.), Пеппі Довгапанчоха ( Сотнік Ю.) і звісно ж чарівна Попелюшка ( Самохіна О.), яка виконала пісеньку Попелюшки, а також Фея Мудрості ( Попова А.) та Фея Знань ( Лозова Н.), які і запросили казкових героїв на свято, яке проходило в веселій та дружній атмосфері.              Діти з цікавістю слухали казкових героїв, пісні у їхньому виконанні, відгадували загадки, запам’ятали правила користування книгою. А ті, які не змогли приїхати на свято прислали свої телеграми з веселим текстом. По закінченні всі учасники виконали пісню « Дивний книжковий світ», розрізали святковий торт, а присутні – діти дошкільного, молодшого та середнього віку усвідомили, що книжка – це друг, що веде нас у чудовий і дивовижний світ, знайомить із прекрасними людьми. 

Бібліотекар: Л.В. Марусяк




Немає коментарів:

Дописати коментар