вівторок, 30 вересня 2014 р.

Акція "Улюблені книги дитинства іванівців"

Напевне, в кожного з нас є своя заповітна книжка, яку ми зачитували в дитинстві "до дірок". І так буває радісно, коли зустрінеш любиму книгу, що навіть хочеться крикнути "Та це ж та сама книжка!".Зустрітися з улюбленою книгою пропонує наша бібліотека.

 Зустріч з улюбленою книгою  відбулася в бібліотеці Ткаченко Галини Григорівни, нині пенсіонерки,


в минулому медична сестра хірургічного відділення. З дитинства любила читати. З першого дня навчання в 1 класі школи записалася до Іванівської районної бібліотеки для дітей. Залюбки читала книги О.Пушкіна , Всеволода Нестайка "Тореадори з Васюківки",Ж.Верна  та ін. В 4 класі дуже хотіла прочитати книгу О.Донченко "Золота медаль" ,  а  прочитавши,  вона стала для неї  улюбленою.В юності  були перечитані Юрій Збанацький, Юрій Мушкетик, І. Нечуй-Левицький, Квітка-Основ'яненко "Маруся". І сьогодні з задоволенням Галина Григорівна перечитує свої улюблені твори класиків української літератури: І.Нечуй-Левицький "Хмари", "Над чорним морем", "Кайдашева сім'я", І.Ле "Хмельницький", В.Собко "Ключ",Л.Куліш "Чорна рада" , сучасні детективи  та романтичні новели . Книга відволікає від буденних турбот, приносить задоволення. Свою любов до книги  і бібліотеки передала своїй онуці Євгенії.



Залюбки також відвідує бібліотеку і читає  книги, журнали  наша користувачка Саєнко Оксана Іванівна - патронажна медсестра районної організації Червоного Хреста. Як і всі в дитинстві любила читати казки   про тварин, про природу ,про рослини та ін.В юності цікавилася пригодами, фантастикою Д.Дефо "Робінзон Крузо", Ж.Верн "Діти капітана Гранта". Також цікавилася літературою по медицині і мріяла лікувати людей і обрати професію медсестри. ЇЇ мрія здійснилась, в цій професії вона понад 30 років. І любов до читання книг  також продовжується , але тематика захоплень розширюється: історичні романи, сучасна українська література -О.Гончар , М.Зарудний "На білому світі", Роман Іваничук "Журавлиний крик", П.Загребельний. Улюблена книга Павла Загребельного "Роксолана".




 В книзі історія жінки на ім'я Роксолана  поєднана з історією її народу в 16 столітті. Роман - це історія боротьби нікому не знаної дівчини й жінки за свою особистість, за те, щоб уціліти, зберегти і вберегти себе, а тоді вознестися над оточенням, може, й над цілим світом. Ця книга захоплює і сьогодні. Оксана Іванівна любить в'язати , вишивати, вирощувати квіти, в читальному залі  часто   перелистує журнали "Вяжем сами", "Рукоделие", "Верена", "Вишивка.Вязание". Бібліотекарі завжди раді бачити  в стінах бібліотеки таких  зацікавлених людей, улюбленців своєї справи, любителів читання , ентузіастів і т .д.
                       









Немає коментарів:

Дописати коментар