середу, 3 вересня 2014 р.

"Книга-учитель, Книга - наставник. Книга надійний товариш і друг."


Розпочався новий навчальний рік.  Нові зустрічі, нові знайомства дають бібліотекарям натхнення на нові заходи.  З ціллю залучити нових читачів до районної  бібліотеки та книгозбірні  Іванівського  професійного аграрного ліцею, бібліотекарі цих двох закладів спільно провели заохочувальну бесіду  під стверджувальним лозунгом:  "Книга-учитель, Книга - наставник. Книга надійний товариш і друг."

Ясно висвітлена соціокультурна ситуація в країні, що призводить до зниження авторитету друкованого слова. Та з іншого боку  наведено загально визнані факти, які доводять, що традиційно друкована книга не здає своїх позицій перед комп'ютером, а натомість  має добру перспективу.  Адже, щонайменше  87% українців схиляються до вибору читання друкованої книги.
  
  Приведені бібліотекарем незаперечні факти на користь читання, особливо відомих класиків, спонукали учасників заходу активно відвідувати книгозбірні, знаходити твори на свій смак і не тільки насолоджуватися ними,  а й  вчитися  жити на прикладах головних героїв, розмірковувати над їхніми вчинками, робити  правильні висновки і зростати до  суспільно активних громадян країни. Невимушена атмосфера допомагала учням висловлювати свої думки
Не обійшлося звичайно і без реклами Інтернт - пункту  районної бібліотеки. Рекламні візитки, флайери з інформацією про послуги, що має можливість надавати бібліотека знайшли притулок в кишенях учнів, як місцевих, так і  тих, хто приїхав до нас навчатися з інших сіл району.
 Висновок зроблено однозначний: Читати-корисно, читати - цікаво, читати-необхідно.
 Але,  як застерігає французький  літератор  Клод Гельвецій, важливо пам'ятати, що як серед людей, так і серед книг можна потрапити до поганого товариства.


P.S.     Британські вчені з Університету Сассекса піддавали добровольців вправам і тестам, що викликають стрес, а потім пропонували різні методи релаксації. Виявилося, що прослуховування музики знижує рівень стресу на 61%, чашка чаю або кави - ​​на 54%, прогулянка -на 42%, відеоігри - тільки на 21%. Але найкраще знижує рівень стресу читання - на 68%, причому для нормалізації пульсу і розслаблення м'язів достатньо було мовчки почитати протягом всього 6-ти хвилин! 


Немає коментарів:

Дописати коментар