четвер, 31 липня 2014 р.

"Інтернет- добрий помічник в пошуку роботи".

  Все частіше бібліотека стає ареною для проведення спільних  з партнерськими організаціями заходів. Теми заходів  завжди актуальні  й  слухачам завжди є що з них корисного почерпнути  для себе.
 В рамках співпраці з районним центром зайнятості для молоді району організовано та проведено Інтернет-інструктаж: "Інтернет- добрий помічник в пошуку роботи".
   В ході спілкування, в якості нагадування, широко висвітлене питання джерел інформації про ринок праці, та як ефективно ними  користуватися.   Чи то оголешення в пресі про вільне робоче місце, кадрове агенство, Ярмарки вакансій,  беспосередні контакти з фірмами , всі ці кроки потребують особистих зусиль шукача роботи, наполегливості та оптимізму.  саме оптимізму часто і не вистачає людям, що знаходяться в статусі безробінтінього. Втриматися  від негативного настрою допоможе ще один крок, це не боротися зі своєю проблемою самотужки, а звернутися  до друзів, знайомих,  родичів  про допомогу у пошуку контактів з роботодавцями.

  В останні роки одним з найбільш ефективним способом пошуку роботи стало використання сайтів з працевлаштування, «робітних» або «джоб (job -) сайтів».
Найефективніші ті сайти, які ефективні і з точки зору роботодавця, і рекрутингових агентств. Перша четвірка найефективніших «робітних» сайтів на Україні .
 


Не варто забувати і про «регіональні» сайти з працевлаштування, які спеціалізуються на якомусь конкретному місті та області.
Наприклад, в м. Херсон – Херсонський регіональний центр зайнятості

http://www.dcz.gov.ua/
Також до уваги гостей  представлено відео з рекомендаціями та порадами щодо  написання  особистого резюме, а  разом з рекламними листівками запропоновано послуги бібліотечного Інтернет-пункту.


Немає коментарів:

Дописати коментар