четвер, 24 квітня 2014 р.

Година - реквієм «Дякуємо, за життя»


 Година - реквієм «Дякуємо, за життя» , проведена в бібліотеці сколихнула пам’ять і в серцях та на обличчях присутніх з’явилися сліди смутку.

В ніч, із 25 на 26 квітня 1986 року, о першій годині 23 хвилини 40 секунд, коли всі безтурботно спали,над четвертим реактором Чорнобильської атомної станції велетенське полум’я розірвало нічну темряву.
Біда розчинилася у духмяному  повітрі теплої ,  тихої ночі,  в рожевому цвітінні дерев,  у воді річки  Прип’ять,  розчинилася в людях.  Ця трагедія   ввійшла  в історію  людства,  як  глибока , нічим не загоєна рана на тілі України.    Присутнім була дана можливість побачити  фотографії героїв, які   віддали свої життя в боротьбі з катастрофою, зберіючи життя наше.
 Одним з перших героїв був наш земляк  Віктор Кібенок. Йому було лише 23
 

Пам'ятаємо їх подвиг і завжди будемо вдячні за життя.
Відео, що відображає  місто Прип'ять, до та після трагедії,  завжди викликатиме   бентежність і біль втрати ще не одного покоління.
 Наслідки вибуху  на Чорнобильській атомній станції  сколихнули весь світ.  
 І в сучасній українській літературі мабуть немає жодного поета чи прозаїка, хто б в своїй творчості не торкнувся цієї болючої теми. Повість Ю. Щербака "Чернобиль", роман В.Яворівського  "Марія с полином в кінці століття" , поема І.Драча "Чорнобильська мадонна", Поема Б.Олійника "Сім"....
 
 


Немає коментарів:

Дописати коментар