понеділок, 19 серпня 2013 р.

Свято шахів

      Інтерес до шахів не слабшає протягом століть, як і не припиняються суперечки на розуміння суті цього заняття.
     Спорт, гра, наука,  чи мистецтво? Всі дотримуються різних думок. Наприклад, Михайло Ботвинник - відомий радянський гросмейстер ,  вважав, що це наука, основа якої - логіка.  Шахи, на його думку - велич розуму.
      А ось Михайло Таль своєю грою доводив, що це велике мистецтво, здатне дарувати справжнє естетичне задоволення. Манера ведення гри у всіх шахістів своєрідна, але в кожному разі всі відомі шахісти - віртуози.


    Виявити свої здібності в юному віці, чи затвердити їх в зрілому - є можливість у кожної людини, було б тільки бажання.  А в наших односельчан не тільки є бажання, але й  чи малі здібності грати в шахи.   17.08.2013    з метою  реалізації соціальних ініціатив Президента  Януковича В.Ф. в  Іванівській центральній районній бібліотеці організовано та проведено шаховий турнір в якому брали участь дві, зовсім різні, вікові категорії.

   17.08.2013 з метою реалізації соціальних ініціатив Президента Януковича В.Ф. у нас організовано та проведено шаховий турнір в якому брали участь гравці двох,зовсім різних, вікових категорій.
 

 Юні  учасники шахового турніру використовували для змагання комп’ютерні технології. Готувалися  серйозно, треба було кожному  досконало освоїти роботу сайту ches-samara.ru
 

     Друга категорія, змагалася традиційним методом, за шаховими дошками.   Висока майстерність, величний спокій витали  в залі  Інтернет - центру на протязі   всього часу  змагань.

 
   Справжні «Офіцери королівської гри» стримано приймали,  як поразки  так і перемоги над суперниками і потиснувши руки,  щиро дякували  один одному за партію.
 
 
 Перше місце серед юніорів виборов Нагорний Павло, учень 9-го класу Іванівської гімназії.

 

     Серед  учасників старшого покоління у змаганнях приймала участь сімейна пара  Чумаріних , Олександр Кирилович та Майя Тихонівна.   Добрий приклад для молодих сімей, тому що, спільна праця,  спільне  захоплення   допоможуть берегти та скріплювати стосунки у шлюбі  на  все життя .  І, напевно, незрима підтримка Майї Тихонівни  також зіграла свою роль в отриманні  перемоги  Олександром Кириловичем. 

 
     
    Що є вінцем справедливості  в будь-якому змаганні?   Звичайно ж  компетентність суддів.  Радиш  Петро Григорович  не тільки  високо-кваліфіковано виконував обов’язки судді, а й створив  невимушену,  дружню атмосферу змагань,  де кожен  з учасників турніру і вболівальників почував себе розкуто та спокійно.  Його глибокі знання комп’ютера  і своєї справи,  надавали впевненості  в успіху всього заходу.
 
         І навіть  після закінчення  турніру гравцям хотілося повторити партії,  аби ще раз звернути увагу  на допущені помилки,  та помилуватися на блискучі   комбінації.

   Та не менш цікаво було і за кулісами.  Вболівальникам передався  загальний  дух  гри і цікавість взяла верх. 


То як воно грається шахами в шашки…….?  

  Із  задоволенням  і весело.
     Хотілося б,   аби  буденні клопоти не витісняли  добрі традиції - збиратися в колі друзів, сусідів, однодумців  та грати в ігри,  які б допомагали розвиватися логічному мисленню та дружнім стосункам.  А найкращим місцем  для цього є  затишна,  з вільним доступом до мережі Інтернет, з інноваційним підходом до потреб користувачів -  Іванівська центральна районна бібліотека. 
         

Немає коментарів:

Дописати коментар