середу, 14 серпня 2013 р.

Друже, я тебе розумію

    
       
 Метою заходу, що відбувся у нас 13.08.2013 було  познайомити слухачів з особливостями поведінки домашніх та диких тварин.  Адже спостерігаючи за  ними можна зрозуміти, що вони хочуть  нам «сказати»,  чи то
 « -Я радий тебе бачити», чи
 «- Не кривдь мене, будь ласка», чи
«-Стережися мене, це моя територія». 
Розуміння мови очей, вух, пащи, положення всього тіла, може запобігти нещасних випадків на вулиці при зустрічі з дикою собакою.
    Добре спілкування з братами нашими меншими викликає масу позитивних емоцій, виховує в людях чуйніть, милосердя. А господареві за це - любов, прихильність та щира подяка з боку тварини. 
 
      Наші читачі залюбки діляться приватними фото  зі своїми домашніми улюбленцями.

 
 
 



 Учасникам заходу було запропоновано на розгляд спеціальні  видання  та пізнати  багато різної цікавої інформації про тварин.       
 В этой книге  подробно описаны разнообразные породы собак. Окрас, характеристика, особенности ухода и разведения собак изложены в популярной форме и прекрасно илюстрованны.
 
 
 ПОЧТИ ВСЁ О СОБАКАХ.- Харьков:ОАО П65 «Харьковская книжная фабрика “Глобус”», 2006.-384с.ISBN 966-7083-35-7 

Доберман- верный и преданный друг, идеальный напарник для людей, ведущий активный образ жизни.
 В книге рассмотрены вопросы выбора щенка, его воспитания и кормления. Дан стандарт с подробными  комментариями, приведена методика специальной дрессировки как защитной собаки.


 
Джимов М., Крылова Н.
Д 41 Доберман.- М.:ООО «Издательство АСТ»;Д.: «Издательство Сталкер», 2002.-352с.: ил.
Серия «Семейные любимцы», основана в 2001г.
ISBN 966-596-546-8
    Улюблена тварина може стати людині дорогим другом, і до нього можуть навіть ставитися як до члена сім’ї.
   Лікарі - ветеринари стверджують, що домашні улюбленці , зокрема собаки, допомагають літнім людям  «часто роблять більш осмисленим життя, якщо вони самотні, або відрізані від суспільства». У «Торонто стар» писалося: «Було помічено, що ті, у кого є домашні тварини, менш схильні до стресу, рідше ходять до лікаря і серед них вище відсоток виживання після інфаркту».
        На зорі історії людства Бог доручив Адаму та його дружині, Єві, піклуватися про тварин. У Біблії говориться, що Бог, згідно своєму наміру,повелів людям «панувати ... над рибами морськими, і над птахами небесними, і над худобою, і над всією землею...... » (Буття1:26).
    Коли люди правильним чином здійснюють свою владу над тваринами, відносини між ними можуть бути самими теплими. Практично  всі тварини відгукуються на доброту і ласку.
        Зворушлива історія дружби і любові лева Крістіана не залишить байдужим нікого. 
    І все ж спроби приписувати домашнім тваринам якості людини можуть мати і негативні наслідки.  Адже тварина не може задовольнити потреби людини так, як це можуть робити люди.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар