суботу, 20 липня 2013 р.

Моє рідне село - Іванівка мила.

                                                                       
      Літні канікули, це не постійні розваги та відпочинок. Наша пам’ять створена так, що її постійно треба тренувати. Інакше, 1 вересня тільки вік буде нагадувати в якому  зараз класі учень.
     І тут, як завжди, в пригоді хлопцям та дівчатам стає бібліотека.  18.07.2013 ми провели захоплюючу та розвиваючу пам’ять, бліц-вікторину «Рідна Херсонщина – Іванівський район».
                       
  
  Учасникам вікторини була представлена книга «Іванівського краю - історія жива». Це  видання  розкриває  історичне минуле нашого району.

    
     В ході заходу було звернуто увагу слухачів на дати зародження сіл району,  звідки пішли їхні назви, в якому напрямку відносно райцентру вони знаходяться, скільки їх загалом, які назви вулиць Іванівки,  тощо…, і запропоновано згадати і відповісти на ці питання.            
     Звичайно  ж не обійшлося без допомоги комп’ютерів.  Знайомство з пошуковими системами  та їх можливостями розвивають здібності логічного мислення.  Подивитися на Іванівку з висоти супутника – це вражаюче видовище. Втрачається відчуття часу коли мандруєш населеними пунктами області,  вулицями сіл району,  полями, до того ж ще можна і розглядати докладні  фотографії місцевості представлені Інтернетом.
   
             


      Уважність, саме вона дозволяє  нашій пам’яті   знаходити відкладену в ній потрібну інформацію. Фото-подорож вулицями рідного села  під назвою «Де це?», викликала жвавий інтерес і вибух  позитивних емоцій. Всі з  захопленням намагалися першими назвати вулиці, перехрестя, окремі двори, місця ділової території селища представлені на фото.
                                           
     І на завершення кожному учаснику бліц - вікторини  роздано пазли з зображеннями   місцевості. Складена найшвидше картинка і назване місце знаходження і визначала переможця вікторини.
      
 Ним став учень Іванівської гімназії  Каранда Михайло.


       На згадку про цікаво проведений час   всім учасникам  бліц-вікторини,  вручено закладки з фотографіями Іванівки та реквізитами бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар